Oroszország megtámadta Ukrajnát, Putyin kirobbantott a háborút!!! Ez lesz a 3- világháború??? World War 3???

Oroszország megtámadta Ukrajnát, Putyin kirobbantott a háborút!!! Ez lesz a 3- világháború??? World War 3???

Egyszerre több ukrán várost rakétatámadást ért a reggeli órákban. A főváros mellett az ukrán fegyvergyártás központját, Harkivot, a déli Herszont, de még a nyugati Ivano-Frankivszkot is rakétákkal lövik. Az elsődleges célpontok Ukrajna repülőterei.

Ukrajna központi katonai parancsnokságának jelentése szerint Oroszország több ukrán repülőteret rakétatákkal támadott meg, köztük a kijevi Boriszpilt, továbbá Nyikolajev, Kramatorszk és Herszon városokat is célba vette. Neil Hauer újságíró a Twitter-oldalán számolt be róla, hogy három robbanást is hallott Kijev központjában hajnali négy körül, nem sokkal később pedig még többet. A közösségi oldalakon közzétett bejegyzések szerint a gyerekeket Kijevben a pincékbe menekítik a támadások ellen. Helyi beszámolók szerint ukrán fegyvergyártás központjában, a kelet-ukrajnai Harkivban már orosz csizmák tapossák a földet.

Emellett helyi felvételek szerint Harkivban már megjelentek az orosz szárazföldi csapatok.

Ukrajna államhatárát orosz csapatok támadták meg – írja az ukrán határőrszolgálat. A tájékoztatás szerint közép-európai idő szerint hajnali négy körül Ukrajna államhatárát „az Orosz Föderációval és a Belarusz Köztársasággal együtt megtámadták a Belarusz által támogatott orosz csapatok”.

Tüzérség, nehézfelszerelés és lőfegyverek használatával támadnak a határegységek és ellenőrző pontok ellen

– olvasható a közleményben. Mint írják, a támadás Luhanszk, Szumi, Harkiv, Csernihiv és Zsitomir régiók keretében történik.

Úgy tűnik Oroszország egyelőre stratégiai jellegű csapásokat mért Ukrajnára. Az orosz védelmi miniszter közléséből azt lehet leszűrni, hogy a légi úton érkező katonai támadást akarták kiiktatni elsőként. Közlése alapján ez sikerült is. Emellett a tárca valótlannak nevezte azt az állítást, miszerint Ukrajna légterében orosz repülőgépet lőttek le.

error: Content is protected !!