Orbán Viktor rendkívüli bejelentése most érkezett!

Orbán Viktor rendkívüli bejelentése most érkezett!

Orbán Viktor rendkívüli bejelentése most érkezett! Kossuth Rádió reggeli adásában elmondta:

„Hajlíthatlan vagyok a migráció ügyében”Akinek nincs gyereke, az egy személyes ügyként gondol a migrációra, míg azok akiknek van gyereke, azok teljesen másként gondolnak rá – mondta Orbán Viktor. Én hajlíthatlan vagyok a migráció ügyében. Ha egyszer beengedjük őket, akkor nem lehet ktenni őket – tette hozzá. Most módunk van megakadályozni, hogy ne jöjjennek létre migránsgettók. Az, hogy a baloldal migrációpárti, az teljesen érthetetlen, mert nemzeti egységnek kellene lennie ebben a témában

A baloldal minden migrációpárt határozatot megszavazott

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Nyugaton beengedték a migránsokat, és innentől kezdve matematikai kérdés, hogy a különféle civilizációk aránya jelentősen meg fog változni. Ezt a helyzetet el kell kerülni Magyarországon, de sajnos nincs nemzeti egység ebben az ügyben, mert a baloldal minden migrációpárti határozatot megszavazott – mondta a kormányfő.

Ezt kapja minden magyar család a kormánytól karácsony előtt! >>

Orbán Viktor: Nem akarunk mini Gázákat BudapestenArról is beszélt, hogy nem szabad, hogy ránk erőltessenek olyan migrációs politikát, ami tönkretesz minket. Mi nem akarjuk megmondani a nyugatiaknak, hogy mit tegyenek, de ne akarják megmondani azt, hogy ki tartózkodhat itthon – tette hozzá. Tolerálják a magyar álláspontot, és nem akarunk mini Gázákat Budapesten -mondta. A magyar toleranciaajánlatot azonban nem fogadják el, és ez a fő probléma. Migránsgettókat akarnak felépíteni Magyarországon – tette hozzá. Az európai választások egyik legfőbb tétje az lesz, hogy a migrációs politikában változás legyen.

Új idegenrendészeti törvény jön

A nemzeti konzultáció is nagy segítséget jelenthet Brüsszelben, ha kellő mennyiségű felhatalmazást kapunk – mondta Orbán Viktor. A kormányfő szerint meg kell védeni a déli határt, és meg kell védeni az álláspontunkat Brüsszelben. Ahogy a migrációs nyomás erősödik, úgy kell szigorítani a szabályokat. Egy új idegenrendészeti törvényre van szükség, hogy mindenkiről lehessen tudni, hogy milyen jogcímen és mennyi ideig tartózkodhat Magyarországon. Még ebben az évben elfogadják ezt a törvényt – mondta a kormányfő.

Nem finanszírozzuk Ukrajnát
Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Gerhard Schröder szavainak súlya van, és tény, hogy 2022-ben Isztambulban megvolt a megegyezés az orosz és ukrán fél között, de ezt az amerikaiak utasítására nem írták alá az ukránok. A konfliktust izolálni kellett már 2014-ben, és a legfőbb cél az volt, hogy a két szláv ország közötti konfliktus legyen. Mára azonban globalizálódott az ukrán háború, és ez tönkretesz minket.Fenntarthatatlan azt amit csinálunk, és nem támogatjuk, hogy a magyar adófizetők pénzét elküldjük Ukrajnába.  Orbán Viktor közölte, hogy amíg nemzeti kormány van, addig nem járul hozzá, hogy a magyar adófizetők pénzéből finanszírozzák az ukrán államot.

Orbán Viktor: Ezeket a kérdéseket nem lehet összekötni

A következő másfél hónap a politika számára lesz nagyon nehéz, mivel a migrációs és az ukrán kérdések nagyon súlyos konfliktusokat okoz. Ukrajna nem áll készen az uniós csatlakozásra, és nem szabad megkezdeni a tárgyalásokat – tette hozzá. Az Unió sok pénzzel tartozik Magyarországnak, mert különféle okok miatt nem akarják nekünk odaadni. Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásait nem lehet összekötni a hazánknak járó uniós pénzekkel – fogalmazott a kormányfő. Az Ukrajnával kapcsolatos ügyeket nem lehet összekötni taktikai ügyekkel.

Ezt teljesítette a kormány 2023-ban

A kormányfő 2023-ra azt vállalta, hogy a nyugdíjak értéke nem gyengül, a munkahelyeket megvédik, és a kormány csökkenti az inflációt. Ezt sikerült teljesíteni. 2024-re pedig a gazdasági növekedés visszaépítését vállalja a kormány – tette hozzá. A gazdasági növekedés pedig a bérek növekedésével fog járni, és erre reális esély van – mondta a kormányfő.
Brüsszel eltörölné a rezsicsökkentést

Orbán Viktor elmondta, hogyha az államadósság és a költségvetési hiány rosszul alakul, akkor Brüsszel bizonyos intézkedéseket léptethet életbe. Persze vannak jó javaslatok, de rosszak is. A rosszak közé tartozik a rezsicsökkentés eltörlése, a kamatstop megszüntetése és az extraprofitadók megszüntetése.Az utóbbiakról szóló vita már 2024-ben fog megtörténni, de szükséges egy új brüsszeli vezetés, hogy ezen a területen sikeresek legyünk.error: Content is protected !!