Friss!!! Nagy minimálbér emelés jön 2024-ben, 350 ezer forint körül lesz a minimálbér összege januártól!

minimálbér 2024 összege

Friss hír-Nagy minimálbér emelés jön 2024-ben, 350 ezer forint körül lesz a minimálbér összege januártól!

Nagy minimálbér emelés jön 2024-ben, 350 ezer forint körül lesz a minimálbér összege januártól! Az MSZP az emberek megélhetési biztonsága érdekében terjeszt be javaslatokat az Országgyűlésnek az őszi ülésszakon, így a minimálbér 350 ezer forintra emelését is kezdeményezni fogja – közölte az ellenzéki párt frakcióvezetője pénteken az ózdi kihelyezett frakcióülésről beszámolva. Tóth Bertalan az MSZP Facebook-oldalán Miskolcról közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, javasolni fogják az alacsony nyugdíjak felzárkóztatását, a nyugdíjak valós inflációval történő emelését. Kezdeményezni fogják, hogy azoknál a cégeknél, ahol vendégmunkásokat alkalmaznak, legyen kollektív szerződés, hogy ne kerüljenek a magyar munkavállalók hátrányosabb helyzetbe – ismertette.
( Friss hírek itt )

350 ezer nettó vagy bruttó?

Az ellenzéki politikus közölte, nagyon fontosnak tartják, hogy Magyarország „le tudja hívni a neki járó közel 10 ezer milliárd forintos uniós forrást”. A kormány teljesítse az Európai Unió követeléseit: ne lopja el az uniós pénzeket, garantálja a magyar igazságszolgáltatás, valamint az egyetemek függetlenségét – hangoztatta.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter véleménye szerint augusztusban már emelkedtek a reálbérek, melyeknél szeptemberben történhet jelentősebb kiugrás.

A fogyasztási sokknak helyre kell állnia. Ehhez az infláció letörése a legfontosabb, amelyre már novemberben is jelentős esély mutatkozik – mondta Nagy Márton.2010 óta folyamatosan emelkednek a bérek Magyarországon, amihez nagyban hozzájárul, hogy 2010-hez képest több mint háromszorosára nőtt a minimálbér és a szakmunkás minimálbér összege is.

Míg 2010-ben 73 500 forint volt a minimálbér, addig idén január elsejétől már 232 ezer forint, a garantált bérminimum pedig 89 500 forintról 296 400 forintra emelkedett. Az elmúlt 25 évben a minimálbér csak a jobboldali kormányok alatt tudott jelentősen növekedni. Ha valósak a 10 százalékos minimálbér-emeléssel kapcsolatos hírek, akkor az azt jelenti, hogy 2024 januárjától 255 ezer forint körüli összeget vihetnek haza a minimálbért kereső munkások.
A Központi Statisztikai Hivatal, azaz a KSH számaiból az is kiderül, hogy a minimálbérek a rendszerváltás óta rendszerint csak a jobboldali kormányok alatt tudtak jelentősen növekedni. A baloldali kormányok alatt a minimálbérek emelkedése elenyésző volt. Kapcsolódó cikkünk >>

error: Content is protected !!