MOST HAVI 5 EZER FORINTOT KAPHAT VISSZAMENŐLEG IS! …OSSZÁTOK MEG…

MOST HAVI 5 EZER FORINTOT KAPHAT VISSZAMENŐLEG IS! …OSSZÁTOK MEG…

Figyelem: így szerezhet visszamenőleg havi 5 ezer forintot!

Az Országgyűlés elfogadta az adótörvények javasolt módosítását,  az első házasoknak 24 hónapig – a családi kedvezmény mellett is – jár a havi 5 ezer forintnyi, első házasoknak járó adókedvezmény – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium vasárnap az MTI-vel.

A közlemény szerint ha az Országgyűlés megszavazza az adócsomagot, akkor az új szabály már a 2014. december 31-ét követően megkötött frigyek esetében is alkalmazható lesz 1 évre visszamenőleg is.

Így azok a házaspárok, akiknek tavaly gyermeke született, a 2017-es szja-bevallásukat egy egyszerű önellenőrzéssel módosíthatják. A nyomtatvány beérkezésétől számított 30 napon belül már meg is kapják a havi 5 ezer forintos “állami nászajándékot” – tették hozzá.

Az adócsomag elfogadásával a kedvezmény a boldogító igen kimondását követő hónaptól 24 hónapig érvényesíthető – még akkor is, ha az esküvőt követően a feleség egyben kismamává is válik. A havi 5 ezer forintos adókedvezmény akkor jár, ha legalább az egyik házastárs első házasságát köti – írták.

Közölték azt is, hogy az szja-bevallások adatai szerint 2017-ben majd 22 ezer ifjú házas vette igénybe a havi 5 ezer forintos állami nászajándékot, amellyel összességében 500 millió forintot spóroltak. A KSH nyilvántartása alapján tavaly 46 ezer házasságot kötöttek, vagyis a tavaly kötött frigyek kevesebb mint felében vették csak igénybe a kedvezményt.

error: Content is protected !!