Most érkezett: Kijárási tilalmat rendeltek el a Koronavírus miatt ezeken a helyeken Budapesten!!!

Most érkezett: Kijárási tilalmat rendeltek el a Koronavírus miatt ezeken a helyeken Budapesten!!!

Látogatási és kijárási tilalmat rendeltek el a Pesti úti idősotthonban >>

Látogatási és kijárási tilalmat vezetettek be a Pesti Úti Idősek Otthonában – közölte a Főpolgármesteri Hivatal. A Fővárosi Operatív Törzs döntött az intézkedésről.

Intézményvezetői kezdeményezésre a Fővárosi Operatív Törzs mai ülésén augusztus 19-től látogatási és kijárási tilalmat rendelt el a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő Pesti Úti Idősek Otthonában. A fenntartó folyamatosan ellenőrzi a járványvédelmi protokollok, illetve a főpolgármester 9 pontból álló fenntartói utasításának betartását. Az intézmény több hétre való védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerrel rendelkezik, a lakókat és a dolgozókat pedig rendszeresen szűrik koronavírusra. Az intézményben jelenleg nincs aktív koronavírusos fertőzött, azonban az országszerte emelkedő esetszámok miatt az intézményvezető indokoltnak látja a nagy számú idős, veszélyeztetett lakók védelmének megerősítését.

A Pesti Úti Idősek Otthonban 55 idős ember halt meg, 313 gondozott és 26 dolgozó fertőződött meg. Szabálytalanságok miatt egymillió forintos bírságot kapott az intézmény, aminek rendkívüli ellenőrzését is elrendelte Müller Cecília országos tisztifőorvos.

error: Content is protected !!