Mobilosok figyelem! Új tarifákat vezetett be a Telekom és Yettel szép csendben, ezt jobb ha tudod!

Mobilosok figyelem! Új tarifákat vezetett be a Telekom és Yettel szép csendben, ezt jobb ha tudod!

Yettel:

A Yettel március 2-tól megújítja számlás tarifáit – jelentette be közleményében a szolgáltató. Mint írták, a korlátlan belföldi adatmennyiséget tartalmazó új Prime+ tarifák már sebességkorlát nélküli le- és feltöltési sebességet kínálnak az előfizetőknek, és az EU-ban felhasználható adatkeret is növekszik a korábbiakhoz képest. Ez készülék nélkül, 11 havi hűséggel 11 990 forintos havi díjtól érhető el.
A legnagyobb, Yettel Prime Max+ tarifa pedig a teljes korlátlanság – azaz belföldi és EU-s adatforgalom, beszéd és SMS – mellett a NetPajzs szolgáltatást is díjmentesen tartalmazza. A Prime+ tarifákhoz számos előny jár a szolgáltató szerint, például több készülékszolgáltatás és exkluzív ajánlat, így akár 0 forintért vagy 0 forintos kezdőrészlettel elvihető készülékek.

Újdonság, hogy a Yettel+ tarifákban a korábbinál több – 5, 25 és 50 GB – mobiladat érhető el, amelyek teljes egészében felhasználhatók EU-roamingra, korlátlan belföldi beszélgetés pedig már havi 8490 forintért érhető el a Yettel S Talk+ csomagban, készülék nélkül 11 havi hűséggel – írja a szolgáltató.

Megújulnak, és a korábbinál nagyobb adatmennyiséget tartalmaznak a kiegészítő adatjegyek is, már 5, 20 és 50 GB-os, valamint korlátlan belföldi adattartalmú csomag érhető el egyszeri, vagy havonta megújuló formában.
A most egyéves születésnapját ünneplő mobilszolgáltató úgy összegzett közleményében, hogy a megújult márka első egy éve alatt több mint 370 millió gigabájt adatforgalmat szolgált ki a mobilhálózatuk, és az utolsó mért havi forgalmuk 40%-os növekményt ért el 2022 áprilisához képest. Egy év alatt közel hatmilliárd perc hanghívást indítottak, és több mint egymilliárd SMS-t küldtek a szolgáltató ügyfelei.

Bejelentették azt is, hogy a Yettel több tízmilliárd forintos hálózatmodernizációs projektbe kezdett, amely az 5G fokozatos elterjedése mellett a lakosságra vetített 99% fölötti országos lefedettséggel rendelkező 4G-hálózat kapacitását is a korábbi 2-3-szorosára növeli, ez pedig jelentősen tehermentesíti a hálózatot népszerű tömegrendezvények, fesztiválok idején.
Telekom:

Egyre többen használnak egyre több mobilnetet, ehhez igazodva jelentősen megemelte két mobilinternetes csomagja adattartalmát a Telekom: a 4 GB-os lehetőség mellett ezentúl nem 8 vagy 25 GB-ot, hanem 10 vagy 50 GB-ot lehet választani – 3990, illetve 7090 forintért.

Ahogy korábban megírtuk, a netsemlegességre vonatkozó európai uniós irányelveknek megfelelően a Telekom is megszüntette a „nullás díjcsomagokat”, melyekben bizonyos alkalmazások nem csökkentették a havi keretet. Ennek ellensúlyozásaként a szolgáltató a Telekom alkalmazásban elérhetővé tett egy havonta egyszer aktiválható opciót:

aki rányom, az +500 megányi keretet kap az adott hónapra.

Ez például az 50 GB-os csomagot használóknak arányosan nem túl sok, de mivel tényleg csak pár másodpercnyi időráfordításba kerül, érdemes kihasználni.
A korlátlan csomagok terén jelentősen változás történt, mindenkinek érdemes átgondolnia, hogy saját felhasználói szokásai alapján mi mellett teszi le a voksát. Az eddigi kettőből háromféle korlátlan mobilinternetes csomag lett, és ennek a látszattal ellentétben van értelme. A korlátlan belföldi mobilnetezés mellett az – alapáron 11 ezer forintos, kedvezményekkel jóval olcsóbbá faragható – tarifák előfizetői ugyanis többletszolgáltatások közül választhatnak.

A Korlátlan Net Okosvilághoz a fő SIM-kártya mellé ingyenesen kérhető két másik is (MultiSIM), így akár három eszközön is korlátlan lesz az internetezés. Jó hír, hogy a másik két eszköz nemcsak alacsony fogyasztású kütyü lehet, például okosóra, hanem laptop vagy éppen otthoni router. Ilyen csomag már korábban is elérhető volt a Telekom portfóliójában, ám aki azt használja, annak érdemes váltania, mert – példánkban Mobil L hangcsomaggal használva – ezer forinttal kevesebbe fog kerülni ugyanaz.
A Korlátlan Net Szórakozás nevű tarifába a 2 MultiSIM helyett HBO Max-előfizetés került.

A Korlátlan Net Utazás csomagba pedig még komolyabb korlátlanság. Az a kisebb előny, hogy míg az előző két tarifa esetében a belföldi korlátlan használat mellé 29–29 GB-nyi EU-ban leforgalmazható adat jár, itt már 39 GB-nyi. Az sokkal érdekesebb, hogy minden hónapban 2 GB net jár EU-n kívülre is. (Egyébként egy ilyen opció 3490 forintba kerül.)

A Telekom közleményében hangsúlyozta: több szolgáltatás igénybe vétele esetén továbbra is Magenta 1-es kedvezmények járnak, melyek közül újdonság, hogy a vásárolt mobilkészülékekre 30 százalékkal olcsóbban köthetnek készülékbiztosítást.

error: Content is protected !!