Telekom (T-Mobile) ügyfelek figyelem! Emeli havi díjait a Telekom:

Telekom áremelés 2023 – Emeli havi díjait a Telekom:

Telekom áremelés 2023 – A Telekom közleményben tudatta a részleteket az inflációkövető díjkorrekcióról. A tájékoztatásból többek között kiderül, mire vonatkozik a díjkorrekció, mennyivel és mikortól változnak a díjak.
Mennyivel változnak a díjak?

14,5%-kal. Az éves inflációkövető díjkorrekció mértékét a Központi Statisztikai Hivatal 2022-es évre vonatkozó éves fogyasztóiár-indexe határozta meg.
Mikortól változnak a díjak?

A díjak 2023. március 1-jétől változnak, ekkortól már az új havi díjakat számlázzuk.

Amint arról már az Index is beszámolt, a magyarországi telefon- és internetszolgáltatók ezentúl inflációkövető díjkorrekciót alkalmaznak, amely az otthoni és a mobilszolgáltatások előfizetési díjait egyaránt érinti. A díjkorrekció egyfajta tehermegosztást jelent majd a szolgáltatók és az ügyfelek között.
A Vodafone Magyarország sajtóosztálya korábban megerősítette, hogy inflációkövető díjkorrekciót alkalmaznak január 2-tól lakossági, egyes flottás és kisvállalati ügyfeleiknél.
A Magyar Telekom Vállalati Kommunikációs Igazgatósága azt ígérte, az első árkiigazításra 2023-ban, a KSH 2022-es éves átlagos fogyasztói árindexet tartalmazó hivatalos közleménye után 90 napon belül kerül sor.

A cég most közleményt adott ki, amelyben részleteket közölt a inflációkövető díjkorrekcióról. Tájékoztatásuk szerint az otthoni internet-, tévé- és telefonszolgáltatások, valamint a net- és mobil-hangszolgáltatás havi díjaira vonatkozik a díjkorrekció. Mint kiemelték, a forgalmi díjakat, azaz perc- és SMS-díjakat, kiegészítő szolgáltatások díjait a változás nem érinti, azok nem módosulnak. Ilyenek pélsául az eseti netbővítők vagy a set-top boxok díjai.


A Telekom 14,5 százalékkal emeli árait március 1-jétől.

A módosított havi díjakkal az első számlákat áprilisban, az eddig megszokott számlázási időszakban készítik el, így áprilisban kell fizetni először az új díjakat.

error: Content is protected !!