Mindenki készüljön: mutatjuk, mikor csap le a brutális sarkvidéki hideg az országra >>

Mindenki készüljön: mutatjuk, mikor csap le a brutális sarkvidéki hideg az országra >>

Ismét sarkvidéki levegő közelít a közép-európai térség felé – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán.

A jövő hét első napjaiban észak, északkelet felől több hullámban árasztja el Közép-Európát és a mediterrán térség középső és keleti részét a sarkvidéki eredetű, fagyos levegő. A meteorológiai szolgálat ezt írta erről a Facebook oldalán:

❄️❄️ÚJABB ADAG SARKVIDÉKI LEVEGŐ VETT CÉLBA MINKET!❄️❄️

A jövő hét első napjaiban észak, északkelet felől több hullámban árasztja el Közép-Európát és a mediterrán térség középső és keleti részét a sarkvidéki eredetű fagyos levegő. A hideg és meleg nedves levegő határán mediterrán ciklonok alakulnak ki, amelyek pályája érintheti hazánkat is. Eleinte esőt, majd vegyes halmazállapotú csapadékot okozva. Természetesen a csapadék mennyisége és halmazállapota most még nagyon bizonytalan.

A hideg és meleg nedves levegő határán mediterrán ciklonok alakulnak ki, amelyek pályája érintheti Magyarországot is, eleinte esőt, majd vegyes halmazállapotú csapadékot okozva – írta a meteorológiai szolgálat, megjegyezve: a csapadék mennyisége és halmazállapota most még nagyon bizonytalan.

A jelenlegi országos előrejelzés szerint a jövő héten a leghidegebb órákban ismét várhatóak mínuszok, s néhol napközben is csak plusz 1 Celsius-fokig melegszik a levegő.

error: Content is protected !!