Milyen bringát vegyek ??? Ezt tudnod kell mielőtt választasz >>>

Milyen bringát vegyek ??? Ezt tudnod kell mielőtt választasz >>>

A kerékpáros szezon kezdetén mindenki elkezd az új biciklikkel szemezni. Akinek már van, azért, mert jobbra vágyik, akinek nincs, azért, mert ő is nyeregbe pattanna. Hiszen a kerékpározás nem csak egészséges és zöld közlekedési eszköz, hanem évről-évre egyre menőbb is. A népszerűséggel együtt nő az elérhető típusok, kivitelek száma, ember legyen a talpán, vagy inkább kerékpáros a nyeregben, aki könnyen választ új kétkerekűt. Segítünk az alap információkkal.

Sokan éppen azért keresnek új biciklit, mert rájöttek, hogy az előző nem igazán jó nekik. Nem kényelmes, nehéz, vagy egyszerűen csak keveset tud tulajdonosa igényeihez képest. Mások inkább kompromisszumokat kötnek, rosszabb esetben hagyják porosodni a biciklit, pedig lehet, hogy csak nem illenek össze a bringával. Aki már nyúlt mellé, az tudja, hogy (akár az élet oly sok egyéb területén), nem könnyű a tökéletest megtalálni.

Azt, hogy hogyan érdemes kerékpárt választani, Pádár Márió, a MOM Hervis áruházvezető helyettese mutatja be videónkban három példán keresztül.

Vásárlás előtt

A legfontosabb alaptudással jó esetben vásárlás előtt már rendelkezünk – így könnyedén szűkíthetjük azoknak a típusoknak a számát, amik szóba jöhetnek. Azon túl, hogy tudjuk, férfi vagy női modell kell, és hogy milyen magasak vagyunk, azzal is tisztában vagyunk, hogy mennyi pénzünk van a kerékpárra, és hogy mire szeretnénk azt használni.

Keveseknek van szüksége a legdrágább, profi modellre, de azzal is érdemes tisztában lenni, hogy a legolcsóbb darabok használata kompromisszumokkal jár, többek között megbízhatóság és súly tekintetében. A legtöbben a két véglet között döntenek igényeik és lehetőségeik szerint. Annyit mindenképp érdemes megfogadni, hogy ha valaki sokat szeretne tekerni, ne válasszon alap felszereltségű kétkerekűt, hogy ne érje csalódás.

A felhasználási terület is nagyon fontos előzetes információ. Nyilván nem ugyanolyan bringára van szüksége annak, aki az országúton szeretne hatalmas távolságokat megtenni, annak, aki a hegyi ösvényeket járná és annak, aki városban, munkába közlekedne. A legtöbbször persze keverednek a felhasználói területek, de szerencsére ma már az sem probléma, ha valaki mondjuk alapvetően városban közlekedne, de időnként túrázni is menne ugyanazzal a kerékpárral.

Evidens, hogy biciklit szaküzletben érdemes vásárolni. Ahol nemcsak, hogy a választék nagy, de az eladó ért a témához és így szaktanácsokkal tudja segíteni a választásunkat. Ki tudjuk próbálni a kiszemelt bringát – így még vásárlás előtt kiderülhet, hogy ugyan a színe szép, de nem feltétlenül kényelmes. Ahol beállítják nekünk az új bicót, hogy nekünk csak tekerni kelljen, és ahova bármikor fordulhatunk, ha garanciális, vagy egyéb műszaki problémánk lenne.

Egy hozzáértő eladó ránézésre megmondja, hogy magasságunkhoz milyen vázméretű bicikli passzol, és segít eldönteni, hogy tényleg szükségünk van-e teleszkópra. Ahogy abban is segít, hogy milyen kiegészítőket vegyünk magunknak.

Merthogy új tulajdonosként biztos szükségünk lesz a KRESZ által előírt világításra és csengőre, de egy erős zár, vagy sisak beszerzése is meggondolandó – felhasználási területtől függően.

shutterstock 666145075
error: Content is protected !!