Megvan a nap amit minden nyugdíjas vár – Érkezik az emelt összegű nyugdíj!

Megvan a nap amit minden nyugdíjas vár – Érkezik az emelt összegű nyugdíj!

(Friss hírek)

Megvan a nap amit minden nyugdíjas vár – Érkezik az emelt összegű nyugdíj! Már nem kell sokat várni, hamarosan megkapják a nyugdíjasok és más jogosultak is az emelt összegű járandóságot.Orbán Viktor miniszterelnök szeptember végén jelentette be, hogy a magyar nyugdíjasok novemberben csaknem fél havi nyugdíjjal kaphatnak több pénzt. Ezt követően pedig Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy október eleji Kormányinfón arról számolt be, hogy a korábbi 15 százalékos nyugdíjemelést kiegészítik további 3,5 százalékkal, ugyanis a kormány úgy számolt, hogy idén a nyugdíjas infláció 18,5 százalék lesz.
Most pedig az is kiderült, hogy a nyugdíjasok mikor kaphatják kézhez a megemelt nyugdíjösszeget. A Pénzcentrum kiemelte, hogy a nyugdíjasutalása, illetve kézbesítése most is a meghatározott rend szerint történik:

az utalás mindig a hónap 12. munkanapjához legközelebb eső munkanapon történik, ez idén novemberben 10-e, péntek lesz. Azok, akik postai úton kérték a járandóságot, az úgynevezett nyugdíjkifizetési naptárban nézhetik meg, hogy pontosan mikor érkezik a pénz.

A nyugdíjak kifizetése nyugellátási utalványon történik készpénzben, a címzett lakóhelyén, összeghatártól függetlenül. A lap kiemelte azt is, hogy általánosságban igaz, hogy a hónap 15. napjáig meg szoktak érkezni a nyugdíjak a postán keresztül is.error: Content is protected !!