Mégis lesz Orbán utalvány! Sok helyen jár ajándék Erzsébet-utalvány >>> OSSZÁTOK…

Mégis lesz Orbán utalvány! Sok helyen jár ajándék Erzsébet-utalvány >>> OSSZÁTOK…

Saját hatáskörben is adhatnak az önkormányzatok Erzsébet-utalványt vagy más fajta karácsonyi támogatást, több helyen élnek is a lehetőséggel.

Ugyan egyre valószínűbb, hogy idén nem kapnak a nyugdíjasok karácsonyra Erzsébet-utalványt a kormánytól – a Kormányinfón Gulyás Gergely is csak annyit mondott, hogy jövőre húsvétkor talán már újra adhatnak – vannak települések, ahol mégis ad a városvezetés támogatást – gyűjtötte össze a Napi.hu. Azt az önkormányzatok saját rendeletben döntik el, hogy a városi kasszából szánnak-e valamennyi pénzt erre a célra.

Budakeszin például 550 nyugdíjas havi 3000 forint értékű Erzsébet-utalványt kap karácsonyra. Dunaszegen 6000 forint értékben ad támogatást az önkormányzat, de ott csak a 70 éven felülieknek. Hasonlóképp döntött Solymár önkormányzata is, de ott 8 ezer forint az összeg. Tass háztartásai közül pedig azok kapnak 10 ezres támogatást, ahol 142 500 forint alatti az egy főre jutó havi jövedelem.

Pakson azok a nyugdíjasok kapnak karácsonyi csomagot, akiknek a háztartásában az egy főre jutó jövedelem 78 ezer forint alatti, de ezt a támogatást külön igényelni kell. Dunaújvárosban a nyugdíjasok automatikusan kapnak 5 ezer forint támogatást. Baktalórántházán pedig a nagycsaládosok, a gyereküket egyedül nevelők, az 55 évesnél idősebb nők és a 60 év feletti férfiak is 5 ezer forint értékű karácsonyi csomagot kapnak.

error: Content is protected !!