A nyugdíjasok ismét plusz pénzt kapnak! Kiderült, mennyi pluszpénzt kapnak idén a nyugdíjasok:

A nyugdíjasok ismét plusz pénzt kapnak! Kiderült, mennyi pluszpénzt kapnak idén a nyugdíjasok:

Ma véglegessé vált, hogy mekkora nyugdíj-kiegészítésben részesülnek idén a nyugdíjasok, miután a Központi Statisztikai Hivatal közzé tette az augusztusi inflációs adatot.

Augusztusban a fogyasztói árak átlagosan 3,9 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál – jelentette szerdán a KSH. Ez alapján mintegy 20 ezer forint jár az időseknek a rendes nyugdíjon felül az mfor.hu számításai szerint.

A gazdasági portál emlékeztet, a kifizetésre azért kerül sor, mert az év eleji nyugdíjemelés 2,8 százalékos mértéke elmarad a nyugdíjasok kosara szerint számolt első nyolc havi infláció mértékétől. A nyugdíjtörvény ugyanis ehhez köti a kifizetést, amennyiben ez az érték nagyobb, mint az összes aktív háztartásra számolt infláció.

Augusztusban egyébként az infláció 3,9 százalékos lett, a nyugdíjasoké pedig 4,3 százalék. Mindkét adat azt jelzi, hogy nem lanyhul az árnyomás.

A nyugdíjkiegészítés novemberben érkezik a számlákra, illetve kézbesíti a posta – ezen akár változtathat is a kormány, tekintettel a koronavírus miatti rendkívüli helyzetre.

error: Content is protected !!