Készüljetek, jön a 750ft-os benzin! A kormány felülvizsgálja az üzemanyagárakat!

Készüljetek, jön a 750ft-os benzin! A kormány felülvizsgálja az üzemanyagárakat!

Folyamatosan emelkedik az üzemanyagok ára a hazai kutakon, és a drágulásnak várhatóan még nincs vége. A dízel ára hamarosan elérheti a literenkénti 750 forintos szintet – nyilatkozta a Somogy vármegyei hírportálnak Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője.
Az elmúlt időszakban jelentősen emelkedett az üzemanyagok ára, bár a péntek kivételnek számított, hiszen a benzin átlagára változatlanul maradt 660 forint literenként, míg a gázolaj nagykereskedelmi ára bruttó 3 forinttal csökkent, így az átlagár 681 forinton alakult.

A rövidtávú fellélegzés azonban aligha jelent hosszú távú trendfordulót, ugyanis a nemzetközi folyamatok további áremelkedést vetítenek előre. Nehéz megjósolni, hogy mikor, de az előrejelzések szerint hamarosan a 750 forintot is elérheti a gázolaj ára.

– Vizsgálja a kormány az üzemanyagárakat, ha talál indokolatlan komponenseket benne, akkor beavatkozik – jelentette ki mai előadásában Nagy Márton. A gazdaságfejlesztési miniszter a 61. Közgazdász-vándorgyűlés záró előadását tartja, melyben kijelentette azt is, hogy a mostani várakozások szerint 8 százalékra csökkenhet az infláció decemberre, ez a korábban vártnál kissé kedvezőtlenebb.


Nagy Márton szerint az egy számjegyű infláció mellett el lehet kezdeni a növekedés beindítását.

 

error: Content is protected !!