Jön a kötelező jogosítványcsere Magyarországon: már csak pár hét maradt elintézni sokaknak!

jogosítvány kormányablak

Jön a kötelező jogosítványcsere Magyarországon: már csak pár hét maradt elintézni sokaknak!

Jön a kötelező jogosítványcsere Magyarországon: már csak pár hét maradt elintézni sokaknak! Kötelező jogosítványcsere jön mindenkinek – Itt kell intézni!

Kötelező jogosítványcsere jön mindenkinek – Itt kell intézni! Az új engedélyeknek hamisításbiztosnak kell lenniük, és egyfajta hitelkártya formáját öltik majd. Bár a határidő 2033-ra szól, a cserére való kötelezettség már 2024 januárjától életbe lép.

( Friss hírek )

Az irányelv azt is rögzíti, hogy 2033-ra már nem lesznek érvényben a régi formátumú vezetői engedélyek. Az előírások szerint az új engedélyeket a kor követelményeinek megfelelően kell biztonsági elemekkel ellátni, a könnyebb azonosítás és az ügyintézés felgyorsítása érdekében. Az új engedélyek érvényességi idejét is 15 évre hosszabbítják meg, ellentétben a korábbi 10 évvel.
Fontos megjegyezni, hogy az érvényes régi formátumú vezetői engedélyeket nem kell automatikusan lecserélni, minden uniós állampolgár megtarthatja az érvényes engedélyét addig, amíg az érvényes. Az 1953 előtt születettek kivételt képeznek, és nekik 2033. január 19-ig “ráér” a cserével.

Azoknak, akik 1965 és 1970 között születtek, a legnagyobb sürgőség, hiszen számukra 2024. január 19-ig kell lecserélniük a vezetői engedélyüket. A cserével kapcsolatos pontos eljárást és a szükséges dokumentumokat minden ország hatósága külön fogja meghatározni.
A változás elsősorban azokat érinti, akik rendelkeznek vezetői engedéllyel, ezért érdemes időben tájékozódni és intézkedni a szükséges cserékkel kapcsolatban. Dugódíjat akarnak bevezetni Budapesten >>>

error: Content is protected !!