Itt vannak a pontos összegek, ennyivel több pénzt kapnak a nyugdíjasok!

Itt vannak a pontos összegek, ennyivel több pénzt kapnak a nyugdíjasok!
Nyugdíj kézbesítés Budapesten

Itt vannak a pontos összegek, ennyivel több pénzt kapnak a nyugdíjasok!

Itt vannak a pontos összegek, ennyivel több pénzt kapnak a nyugdíjasok! – A sajtóhírekben megjelent 2,5 százalékos emelést rosszul matekozták ki, valójában ennél is magasabb emelésre számíthatnak a nyugdíjasok, ha a kormány rábólint jöhet a 3,5 százalék. Ez körülbelül 51 ezer forintot fog jelenteni a kiegészítéssel együtt.
Elterjedt a sajtóban, hogy 2,5 százalékos nyugdíjkorrekció jöhet, a számítás azonban hibás, ennél jóval magasabb is lehet a nyugdíjasoknak járó kiegészítés. A vg.hu szerint akár 3,5 százalékos nyugdíjkorrekcióról is dönthet a kormány.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szombaton a Tranzit fesztiválon prognózist adott a következő öt hónap inflációjáról.
E szerint

  • augusztusban 16,
  • szeptemberben 11-12,
  • októberben 9-10,
  • novemberben 8,
  • decemberben pedig 7 százalékos lehet az infláció.

Ebből pedig az következik, hogy 2023-ban az éves átlagos infláció 17,5 százalék lesz. Mivel a nyugdíjkorrekció képlete ökölszabály szerint az éves infláció (tehát ez esetben 17,5 százalék) és az év eleji nyugdíjemelés (2023-ban ez 15 százalékos volt) különbözete, ezért a sajtóban az is megjelent, hogy a nyugdíjkorrekció mértéke 2,5 százalék lehet. Ezt forintosították is: egy átlagos nyugdíjas 51 ezer forinttal számíthat többre a novemberi utaláskor egy összegben a visszamenőlegesen is járó kiegészítés miatt.
Csakhogy a számítás egy lényeges tényezőt figyelmen kívül hagy, pedig ez érdemben befolyásolja a számítás helyességét. Ekkor érkezik meg az emelt pénz >>>

error: Content is protected !!