ITT A NAGY BEJELENTÉS! EGYSZERI FŰTÉSTÁMOGATÁST AD A KORMÁNY A MAGYAR CSALÁDOKNAK, NYUGDÍJASOKNAK, EGYEDÜLÁLLÓKNAK IS >>>

ITT A NAGY BEJELENTÉS! EGYSZERI FŰTÉSTÁMOGATÁST AD A KORMÁNY A MAGYAR CSALÁDOKNAK, NYUGDÍJASOKNAK, EGYEDÜLÁLLÓKNAK IS >>>

A kormány döntött a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, kiépített gázhálózattal rendelkező településeken fával és szénnel fűtő háztartások egyszeri támogatásáról.

A településektől 2018. október 15-éig beérkezett igényeket a Belügyminisztérium összegezte. Ez alapján 2886 önkormányzat 372 120 háztartása jelezte fűtőanyag igényét. A teljes támogatási összeg 4.465.440.000 forint. A Belügyminisztérium a költségvetési támogatást a támogatói okirat kiadását követő 15 napon belül egy összegben folyósítja az érintett önkormányzatok számára.

Az önkormányzatok gondoskodnak a háztartásonként 12 ezer forint értékű tüzelőanyag biztosításáról az igénylők számára, akik már az idei téli fűtési szezonban átvehetik a tüzelőt.

A támogatás feltétele, hogy a települési önkormányzatok vállalják, hogy szerződést kötnek a tüzelőanyagot természetben biztosító gazdálkodó szervezetekkel, amelyben rögzítik, hogy az érintett háztartásoknak
legkésőbb 2019. december 15-éig biztosítják a tüzelőanyag átvételének lehetőségét.

A települési önkormányzatok a ténylegesen átvett tüzelőanyagok ellenértékét legkésőbb 2019. december 31-éig teljesítik a vállalkozók részére.

A Belügyminisztérium emlékeztet, hogy a kormány korábbi döntése értelmében azok a családok is megkapták a téli rezsicsökkentést, akik olyan településen élnek, ahol nincs kiépített gáz- vagy távhőszolgáltatás. Az érintett 284 településsel a Belügyminisztérium már korábban megállapodást kötött és a támogatást is átutalta. Ezeken a településeken az önkormányzatok szeptember végéig gondoskodtak arról, hogy a családok készpénz formájában megkapják a téli rezsicsökkentést. Ebbe a kategóriába 29 ezer háztartás tartozik, amelyek támogatására 346 millió Ft-ot biztosított a kormány.

error: Content is protected !!