Itt a bejelentés >>> Jövőhónaptól tényleg ingyenes élelmiszer csomagot kapnak sokan >>>

Itt a bejelentés >>> Jövőhónaptól tényleg ingyenes élelmiszer csomagot kapnak sokan >>>

Itt a friss bejelentés >>> 2019 Áprilistól még többen kapnak csomagot >>>

Az államtitkár Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének megbízásából az MTI-hez eljuttatott válaszában kiemelte, hogy megvalósítási szakaszban van a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program. A teljes fejlesztési forrás a kedvezményezettek rendelkezésére áll. 

A kormány 34 milliárd forintot fordít a rászoruló embereket segítő programra, ennek első eleme volt a 2016 decemberében kezdődött 4 milliárd forint összegű, a hajléktalanok meleg ételhez jutását segítő projekt. Négy éven át négyezer hajléktalan ember kap egy tál meleg ételt. Az indulás óta eltelt időszakban, idén március 31-ig több mint 1,2 millió adag meleg ételt osztottak ki. Ez összesen mintegy 850 tonna, azaz naponta átlagosan körülbelül 3 tonna élelmet jelent – ismertette.

Tavaly júliusban több mint 18 milliárd forintos keretösszeggel a 3 évnél fiatalabb gyermekeknek és családjuknak szóló élelmiszersegély-programot indított el a kormány, amelynek kísérleti szakasza Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kezdődött. Összesen 126 ezernél több élelmiszercsomagot osztottak ki 358 településen több mint 1600 tonna mennyiségben a 0–3 éves korú rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak, valamint a várandósok részére, továbbá júliusban és augusztusban a 7–14 éves korosztálynak a tanítási szünet időszakában.

Rétvári Bence megjegyezte: tavaly december és idén március között mintegy 46 ezer csomagot osztottak ki megközelítőleg 460 tonna mennyiségben. Január óta több mint kétmilliárd forintból rászoruló várandós anyák és a 0–3 éves gyermekek szülei számára a csecsemő, illetve kisgyermek gondozásához szükséges felszerelést is biztosítják. A tartós fogyasztási cikkeket tartalmazó 23 ezer forint értékű csomagban a legkisebbek ellátásához szükséges eszközök találhatók meg, így például digitális hőmérő, pelenka, orrszívó, törlőkendő és takaró. Január és március között csaknem 26 ezer csomagot osztottak ki az ország 19 megyéjében.

Áprilisban újabb elemmel bővült a program: országosan több mint 53 ezer rendkívül alacsony jövedelmű idős és megváltozott munkaképességű ember kap tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot. A 10 milliárd forint keretösszegű program során a rászorulók háromhavonta részesülnek támogatásban. A mintegy 10 kilogramm súlyú csomagokban például rizs, liszt, cukor, lekvár, olaj, száraztészta és konzerv található. Április végére a kiosztott csomagok száma várhatóan megközelíti a 20 ezret – közölte Rétvári Bence. – Forrás: hirado.hu

error: Content is protected !!