Itt a 2023-as nagy nyári időjárás előrejelzés: Hihetetlen mire számíthatunk idén nyáron!

A tavalyi nyár igazán tikkasztó volt, mind emlékszünk azokra a napokra, mikor próbáltuk túlélni a 42 fokos kánikulát. De vajon mi vár ránk idén nyáron a tavasz után?

Vannak, akik még picit siratják a telet, míg mások már számolják vissza a napokat nyárig. De az mindenkit foglalkoztat, hogy vajon milyen lesz az idei nyarunk. Esetleg esős, talán hűvös, vagy éppen esős? Mutatjuk!Szeretjük, szeretnénk tudni, hogy mikor, milyen időjárás várható, főleg a nyári hónapokban. Van egy módszer, amellyel következtetni lehet, mi is vár ránk 2023-ban. Bemutatjuk a Luca-naptárt:

A Luca-kalendárium egy népi megfigyelés. December 13. napjától (Luca-névnap) december 24-ig, azaz szentestéig kell figyelemmel kísérnünk az időjárási eseményeket. Minden egyes nap feljegyezzük, hogy aznap milyen időnk volt (pl. száraz, esős, enyhe, fagyos stb.). Luca napja, azaz a Luca-naptár első napja mutatja meg a januári időjárást, az utána következő nap a februárit, és így tovább… Eszerint minden hónap időjárása olyan lesz, mint az annak megfelelő nap időjárása a tizenkét megfigyelt napból.Főként a csapadék mennyiségére tudunk következtetni a tapasztaltakból. A 2021-es Luca-naptár alapján például nagyon száraz évre következtettünk, ami sajnos így is lett, hiszen 2022 nagy részében extrém szárazság sújtotta a földeket.

A tavaszi hónapokra viszont megérkezik a csapadék és az enyhülő időjárás, míg a nyári hónapok 2023-ban is szárazak lesznek, amit szintén egy száraz ősz követ és egy nagyon enyhe csapadékos december.Ami azt jelenti, hogy jövőre sem lesz fehér a karácsony. Így várhatóan az aszály folytatódik, és ez a nyaralóknak jó hír, a mezőgazdaságnak azonban kevésbé.

A hosszútávú meteorológiai előrejelzések szerint a tavasz hűvösebb lesz, mint a tavalyi, ezt forró június, és hűvösebb, változékonyabb július követi, az augusztus újra néhány napra kánikulát ígér.


Ezeket is olvasd el!

Horoszkóp: csillagjegyed megmutatja, ki voltál előző életedben

error: Content is protected !!