Idén tavasszal és nyáron 90 %-os felújítási, korszerűsítési pénzre pályázhat -Akár 90%-os támogatást kaphatsz ablakcserére, ajtócserére, új nyílászárókra, fűtésre stb! Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat >>>> ABLAKCSERE, AJTÓCSERE, SZIGETELÉS, NAPELEM, ÚJ FŰTÉS ÁLLAMI PÉNZBŐL >> AKÁR 90%-OS ÁLLAMI TÁMOGATÁST KAPHATSZ! MUTATJUK HOGY KAPHATSZ RÁ NAGYON SOK PÉNZT!

Idén tavasszal és nyáron 90 %-os felújítási, korszerűsítési pénzre pályázhat -Akár 90%-os támogatást kaphatsz ablakcserére, ajtócserére, új nyílászárókra, fűtésre stb! Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat >>>> ABLAKCSERE, AJTÓCSERE, SZIGETELÉS, NAPELEM, ÚJ FŰTÉS ÁLLAMI PÉNZBŐL >> AKÁR 90%-OS ÁLLAMI TÁMOGATÁST KAPHATSZ! MUTATJUK HOGY KAPHATSZ RÁ NAGYON SOK PÉNZT!

LAKÁSFELÚJÍTÁSRA, KORSZERŰSÍTÉSRE ÉS CSALÁDI HÁZ RENOVÁLÁSRA IS! FEDEZI A TELJES FELÚJÍTÁS KÖLTSÉGÉT! ÍGY ÚJÍTHATOD FEL OTTHONODAT AZ ÁLLAM PÉNZÉN >>>>
ÍGY IGÉNYELHETŐ 7 MILLIÓ FORINTOS TÁMOGATÁS FELÚJÍTÁSRA LAKÁSRA, 10 MILLIÓ FORINTOS TÁMOGATÁS CSALÁDI HÁZRA! ITT TÁJÉKOZÓDHAT >>>

A támogatás a fűtéskorszerűsítéstől, nyílászáró cserén át a szigetelésig bármire felvehető.
Lakóközösségek, lakások, társasházak, családi ház tulajdonosok, magánszemélyek kérhetik, családi házaknál 500 ezer forinttól 10 millió forintig, lakásoknál pedig 500 ezer forinttól 7 millió forintig lehet támogatást igényelni. A pályázathoz 10 százalék önrész kell – tette hozzá.

Ez a program utófinanszírozású, az ügyfelek a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) pontokon keresztül igényelhetik, költség- és kamatmentesen.Cikkünkben megtalálja listát, hogy hol igényelhető ORSZÁGSZERTE A 7-10 MILLIÓS TÁMOGATÁS!
Az MFB Pontok hálózata országosan a lakosság 72%-át, illetve a vállalkozások 83%-át éri el helyben.
442 MFB Pont jött létre az országban, amelyek közül 3 db Budapesten, további 23 db a megyei jogú városokban, további 159 db a 10.000 főnél nagyobb településeken, valamint további 257 db a 10.000 főnél kisebb lélekszámú településeken (városokban, nagyközségekben) érhető el.

A kamattámogatott lakossági energetikai hitelek feltételei az iskolakezdéssel azonos időben változtak. Egyes felmérések szerint egyre nagyobb az igény az energiatakarékos lakásokra. Nagy kérdés azonban az, hogy eléggé vonzónak tartják e a lakás és háztulajdonosok a támogatott hiteleket, amelyekből fel tudnák újítani otthonaikat. Nem kevés a tét, több tízezer háztartás energia hatékonyabbá tétele amire összesen 115 milliárd forintot szán a kormány.
Eléggé kecsegtetőnek tűnik a hitelkonstrukció, kizárólag energetikai fejlesztésre adják a kamatmentes kölcsönt, amit 10 százalék önerőhöz kötnek. A hitel futamideje maximum 20 év lehet, családi ház tulajdonosok maximálisan 10 millió forintot igényelhetnek erre a célra, társasházak esetén lakásonként 7 millió forintot. 500 ezer forint a minimális összeg erre a célra és 2 millió forintig nem kérnek hozzá hitelfedezetet.

A egyik legfontosabb módosítás, hogy a vissza ne térítendő támogatással is kombinálható a kölcsön, s szeptember első napjától az önrész helyett a saját forrás fogalma került bevezetésre, ami egyszerre tartalmazhat állami támogatást és önerőt is.

A magyar lakosság számára fontos szempont az energiahatékonyság, a háztartások 24 százaléka ismerte fel ennek jelentőségét, a rezsicsökkentés lehetőségét. Bizonyos felmérések szerint a következő 5 évben 920 ezer háztartásban szeretnének valamilyen energia-megtakarítással járó felújításokat végezni ott ahol élnek.

Rengeteg jótékony hatása van az épületek korszerűsítésének, energiatakarékosságának növelésének. Nagyon komoly nemzetgazdasági előnyök származnak az energia-hatékonyabb otthonok létrehozásából, s akkor még a klímaváltozás hatásainak enyhítéséről még nem is beszéltünk. Javul az emberek közérzete, egészségügyi állapota az energiahatékonysági felújítások során kialakított új környezetben, ami jelentős mértékben csökkentheti az egészségügyi és a társadalombiztosítási kiadásokat. Mindenképpen érdemes és fontos kormányzati szinten foglalkozni ezzel a dologgal.

error: Content is protected !!