Bankszámlára kapja a CSALÁDI PÓTLÉKOT vagy a Nyugdíját? – Akkor ez érdekelni fogja! Figyelem!!!

Bankszámlára kapja a CSALÁDI PÓTLÉKOT vagy a Nyugdíját? – Akkor ez érdekelni fogja! Figyelem!!!

Bankszámlára kapja a nyugdíját? – Akkor ez érdekelni fogja

A Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetségének (NYOSZ) elnöke, Némethné Jankovics Györgyi szerint a mintegy 2 millió öregségi nyugdíjas fele kéri bankszámlára a pénzét. Bármilyen nagy ez a szám, a számlavezetési feltételeket áttekintve úgy tűnik, a pénzintézetek nem feltétlenül kényeztetik el az időskorú ügyfeleket. 

A számlavezetés számos banknál olcsóbb lehet például diákként, és nem ritka, hogy minimális jóváírást várnak el a kedvezményekért cserébe, amit nem biztos, hogy teljesíteni tud egy átlag alatti nyugdíjból élő ügyfél. A bankok tehetnének azért, hogy ha vannak nyugdíjas csomagjaik, akkor azt jobban megismerhessék az idősek. Ebben a szövetség is partner lenne.

Véleményünk szerint ugyanez igaz, a családos, dolgozó ügyfelekre is akiknek számos pénz érkezik a számlájukra, családi pótlék, fizetés, gyed, gyes stb….

Nem mindenhol van nyugdíjas csomag

A 24.hu körkérdésére válaszoló bankok közül öt jelezte, hogy náluk nincs kifejezetten nyugdíjas csomag. A Raiffeisennél a nyugdíj nagyságától függően a Díjnullázó Plusz vagy az Aktivitás számlacsomagot ajánlják, a CIB-nél pedig az Eco bankszámlát, díjmentes számlavezetéssel. Mindhárom csomagnál van minimális jóváírási, illetve forgalmi minimum a nullaforintos havidíjhoz.

error: Content is protected !!