Site icon Hitel fórum – családi pénzügyek

Hivatalosak az árak: szilveszterig meghosszabbította az árstopokat a kormány, így fixek az árak, mégis drága minden.

Hivatalosak az árak: szilveszterig meghosszabbította az árstopokat a kormány, így fixek az árak, mégis drága minden.

A Magyar Közlöny csütörtök esti számában megjelent az a kormányrendelet, amellyel december 31-éig meghosszabbították az élelmiszer- és üzemanyagárstop hatályát.




Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter még két hete jelentette be egy Kormányinfón, hogy az év végéig meghosszabbítják az élelmiszer- és az üzemanyagárstopot is.

Ez a lépés vált most hivatalossá, ugyanis a Magyar Közlönyben megjelent „a hatósági árral kapcsolatos egyes kormányrendeletek módosításáról” szóló újabb kormányrendelet. A rendelet szerint az árstopos rendelkezések hatályát : 2022. október 1-ről 2022. december 31-ére módosítják.


A csütörtökön megjelent rendeletben egyben újraszabályozták a kisbenzinkutaknak járó támogatást és – az üzemanyagárstophoz igazítva – meghosszabbították a támogatások határidejét is.

A benzinkutasok korábban már jelezték, hogy nem örülnek az üzemanyagárstop meghosszabbításának. Ami pedig az élelmiszert illeti, ott az árstop által nem érintett termékeknél óriási drágulást mértek az utóbbi időben.



Exit mobile version