Hivatalos bejelentés – idén is lesz nyugdíjkorrekció, de csak bizonyos feltételekkel!

Hivatalos bejelentés – idén is lesz nyugdíjkorrekció, de csak feltételekkel!

Álhír, hogy nem lesz évközi nyugdíjemelés – írta Pénzügyminisztérium. A tárca annak kapcsán adott ki közleményt, hogy a Népszava mai cikkében azt állította Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkárnak a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának küldött levelére hivatkozva, hogy nem lesz évközi nyugdíjemelés, legkorábban a novemberi korrekcióval nőhet az idősek ellátása.
Rendkívüli bejelentés – Nyugdíjemelést jelentett be a Kormány, ennyit kaphatnak az idős magyarok!

Jövőre 6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak év elején – mondta Varga Mihály. Lesz 13. havi nyugdíj is, és nyugdíjprémiummal is számol a költségvetés.
2024-ben 6542 milliárd forint lesz a nyugellátások összege jövőre. Ez 392 milliárd forinttal több, mint idén – mondta Varga Mihály Pénzügyminiszter, amikor benyújtotta a 2024-es költségvetési örvényjavaslatot Kövér László házelnöknek a Portfolio tudósítása szerint. Kiemelte: lesz jövőre 13. havi nyugdíj, és 20,5 milliárd forintot számolnak a nyugdíjprémiumok kifizetésére.


Év elején 6%-kal emelkednek a nyugdíjak – emelte ki a pénzügyminiszter. Jövőre visszatérhetünk a fenntartható növekedési pályára, folytatódhat a gazdaság felzárkózása, mondta a tájékoztatón Varga Mihály. A kormány jövőre

    • 2,9%-os hiánycéllal számol,
    • 66,7% lesz a GDP-arányos adósságráta,
    • 6% körüli szintre csökken az infláció,
    • és nagyjából 4%-of GDP-növekedést várnak.
Jövőre is maradnak a különadók, de mint Varga kiemelte, a kormány megkezdi ezek kivezetését. Az MNB veszteségeit meg fogják téríteni, de ennek mértékéről még zajlanak a számítások: ezt követően fog kiderülni. hogy mekkora tételt jelenthet ez a tétel a költségvetésben.

error: Content is protected !!