Hivatalos – Ennyivel emelkednek a nyugdíjak, ekkora lesz a nyugdíjprémium, bejelentettek!

Hivatalos – Ennyivel emelkednek a nyugdíjak, ekkora lesz a nyugdíjprémium, bejelentettek!

Jó hír a nyugdíjasoknak, ugyanis a 2024-es költségvetési tervek szerint nyugdíjemelésre és prémiumra is számíthatnak az érintettek. Mutatjuk, milyen összeggel lehet számolni.
Gőzerővel dolgozott a kormány az elmúlt napokban a jövő évi költségvetési terveken, mint, ahogy arról már a Blikk korábban beszámolt. Az már kiderült, hogy mi a 2024-es terv a 13. havi nyugdíj esetében.

Szerda este pedig nyilvánosságra kerültek az elképzelések a kiadásokat és a bevételeket illetően, így a jövő évi nyugdíj is láthatóvá vált.


Nyugdíjprémium is várható

Kiemelik, hogy mivel a kormány a tervezet alapján 3,5 százalékot meghaladó gazdasági növekedéssel számol (4,1%), ha a államháztartás egyenlegcélja teljesül, novemberben nyugdíjprémium is érkezhet majd. A legmagasabb egyszeri várható összeg 12 000 forint lehet.
A Költségvetési Tanács véleményében bekerült, hogy „… a nyugdíjakkal azonos módon emelendő ellátásban részesülők – a kormány külön döntése alapján – a nyugdíjprémiummal megegyező módon számított egyszeri juttatást kaphatnak”.
Emellett arról is szó esik benne, hogy megvan a forrása a 40 év jogosultsági idővel rendelkező nők részére, a családban betöltött szerepük elismerésének jegyében, a korhatár előtti öregségi nyugdíj igénybevételéhez.

error: Content is protected !!