Gyász: elhunyt Zana József, Ganxsta Zolee édesapja!!!

Gyász: elhunyt Zana József, Ganxsta Zolee édesapja

Hosszan tartó betegség után, hétfő hajnalban elhunyt Ganxtsa Zolee édesapja, Zana József. A hírt lánya is megerősítette az AC Newsnak. Úgy tudni, hogy Zana utolsó hetét már a Honvédkórházban töltötte, végül ott is hunyt el.

„Egy ideje nagyon rosszul volt, éppen ezért költöztem haza néhány hónapja, hogy mellette tudjak lenni, és mindenben segíthessem.” – mondta a lapnak a színművész lánya, aki elmondta, édesapja többször volt kórházban az utóbbi időben. Zita azt is elmondta, hogy édesapja mindkét veséje leállt, hajnali 5-kor pedig elhunyt.

A testvérem, Zoli borzasztóan fogadta, hiszen ő is nagyon szerette az édesapját. A búcsúztatóról még egyelőre nem tudok beszélni, friss ez az egész, nehéz ilyenkor bármit is mondani” – folytatta Zita.

Zana József kezdetben a Rózsahegyi Kálmán színiiskolában tanult, majd 1959 és 1962 között a Vígszínház színpadán is megfordult. Később a Music Comedy Színházban is fellépett, de a Faluszínház, illetve több társulatban is játszott. A színjátszás mellett rendezett is is a ’90-es évektől kezdve, illetve önálló show-műsorokat is csinált. Tizenöt éven át nem lépett fel színpadon, egészen 2016-ig, amikor Kriszt László, a Kazán István kamaraszínház vezetője meg nem hívta egy musical-estre. Zana József 81 éves volt.

error: Content is protected !!