Friss hír – Újabb 6 hónappal hosszabbítja meg a Kormány a bevezetett veszélyhelyzetet.

Újabb 180 nappal hosszabbítaná meg a kormány az ukrajnai háború miatt bevezetett veszélyhelyzetet.

Ez az újabb féléves hosszabbítás, amely év végéig tartana, a társadalmi egyeztetésre bocsátott törvénytervezetből került nyilvánosságra.
A kormány legutóbb év elején hosszabbította meg szeptember 7-ig a különleges jogrendet. Akkor azt írták, hogy „az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása és kezelése érdekében” hozták meg ezt a döntést. Ez az indoklás most annyival egészült ki, hogy külön kiemelték a háború „menekültügyi, gazdasági és energetikai következményeit” is.
A TASZ szerint a kormány a háborús veszélyhelyzet bevezetésével és az ehhez szükséges alaptörvény-módosítással a saját igényeihez igazította a játékszabályokat, a rendeleti kormányzás pedig még tovább csökkentette a parlament jelentőségét. Ezt igyekezett már első bevezetésekor, előzetesen cáfolni 2020-ban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azzal, hogy „hiába vádol minket a baloldal azzal, hogy a különleges jogrend örökké fog tartani, korábban ér véget, mint a legtöbb európai országban”. Kapcsolódó

A Posta bejelentette: Húsvét előtt kifizetik a családit és az összes segélyt is!

error: Content is protected !!