Friss: hatalmas döntést hozott a Penny, Tesco, a Spar, a Lidl és az Auchan!!!

Frissítve: 2023.03.21 – A Penny Market is bevezeti fizetős parkolási rendszert. Olvasónk csütörtökön jelezte, hogy már érvényben van az a rendszer, ami egy órás ingyenes parkoló használat után már díjat számít fel.

A kihelyezett információs tábla szerint 1-2 óra között 2500 forintot, 2 óra után pedig óránként 5000 forintot kell fizetnie a sofőröknek.
A Tesco, a Spar, a Lidl és az Auchan nem jelentett be hasonló lépéseket egyenlőre!!!

Az biztos, hogy rendszer a Körmendi úti áruháznál lett éles de, hogy a többi Penny üzletnél ezzel egyidejűleg vezettek-e be hasonló intézkedést egyelőre nem tudjuk.
Az biztos, hogy a közforgalom előtt megnyitott magánterületen ugyanaz a Park-Ferr Kft. végzi az üzemeltetést, mint a Hunyadi úti Lidl-nél. A Hunyadi úti áruháznál az volt az indok, hogy sok esetben a környék lakói parkolnak le a Lidlnél, a vásárlóknak pedig így már nem marad elég hely.

A Pennynél valószínű azért döntöttek az intézkedés bevezetése mellett, mert jópár olyan autó marad itt, amelynek a sofőre a szomszédos plázába megy be.

A Penny ismertette álláspontját, melyet innen is nagyon köszönünk:

„A PENNY kiemelt figyelmet fordít vásárlói kényelmére, és ebbe beletartozik a boltok parkolóinak gépjárművel történő könnyű megközelíthetősége, elérhetősége is. Az utóbbi időben több vásárlói jelzés is érkezett arra vonatkozóan, hogy egyes üzleteinknél a parkolóban hagyott, nem vásárlási céllal érkező gépjárművek ellehetetlenítik a PENNY vásárlói számára a parkolást.

Ennek megszüntetése érdekében szakemberekkel egyeztetve jutottunk arra a döntésre, hogy az érintett üzleteink parkolóiban bevezetjük az egy órás időtartam feletti fizetős parkolást, azonban fontos, hogy a PENNY vásárlói számára – a vásárlást igazoló blokk felmutatásával – az egy órás limitet meghaladó időtartam esetén is díjtalan a várakozás. A díjfizetős parkolókban egyébként több helyen is – így például a parkoló és az üzlet bejáratánál – kihelyezzük az erre vonatkozó információs táblákat. Azoknál a boltoknál, ahol továbbra sem díjfizetős a parkolás, kihelyeztük a magánterületre vonatkozó autó-elvonatás táblát, amelyre azért van szükség, hogy elejét vegyük az otthagyott roncsautók elszaporodásának, hiszen ezek a járművek is foglalják a helyeket a PENNY vásárlóinak járművei elől. 

A PENNY, ahogyan eddig is, jelen helyzetben és ezután is a vásárlói igényeit tartja elsőlegesen szem előtt. Ennek érdekében minden olyan bejelentést, panaszt is kivizsgál, ami a vásárlók parkolási lehetőségeit veszélyezteti. Amennyiben egy adott üzletnél indokolttá válik az ingyenes parkolás időbeni szabályozása, abban az esetben a vállalat fontolóra veszi a korlátozás lehetőségeit. Jelenleg azonban nem tervezzük, hogy bármelyik másik, környékbeli üzletünk parkolójánál bevezetjük az időkorlátos parkolási rendszert.”

 

error: Content is protected !!