Földön fekszenek a Kórházban: Ennyit a szülők kórházi elhelyezéséről: soron kívüli beszerzést ígért, még csak az előkészítést kezdi az ÁEEK

Földön fekszenek a Kórházban: Ennyit a szülők kórházi elhelyezéséről: soron kívüli beszerzést ígért, még csak az előkészítést kezdi az ÁEEK.

Lassan két hónapja ígért soron kívüli beszerzést a gyerekeik mellett éjszakázó szülőknek szánt kórházi ágyakra az állami intézményfenntartó, de ezek nemhogy nem érkeztek még meg, egy jó darabig nem is fognak. Mi lenne, ha nem ígért volna soronkívüliséget??

Hiába ígérte március 2-án az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK), hogy soron kívül igyekszik megoldani a beteg gyermekeiket kísérő szülők kórházi elhelyezésének problémáját, és még abban a hónapban elindítja az „anyukaágyak” beszerzését, az azóta eltelt lassan két hónapban nemhogy az ágyak nem érkeztek meg, de a hvg.hu-nak, húsvét előtt küldött válaszában az Emmi még mindig csak azt írta, hogy az ÁEEK megkezdte a szülői ágyak beszerzésének előkészítését.

A gyerekeiket kísérő szülők kórházi elhelyezésének – vagyis a székeken vagy földre terített pokrócokon „aludni” kénytelen anyukák – problémájára, ahogy arról többször beszámoltunk, egy kétgyerekes sárbogárdi apuka hívta fel a figyelmet. Orosvári Zsolt novemberben indította útjára az „Ágyat az anyukáknak”-akciót, amelyben a beérkezett felajánlásokból márciusig közel 400 összecsukható tábori ágyat osztott szét az Anyák az anyákért Alapítvánnyal közösen az ország több mint 50, gyerekeket is ellátó intézményének.

A kórházak legtöbbje örömmel fogadta és azóta is használja a nappalra összecsukható és egy hálózsáknyi helyen elférő ágyakat, néhány intézmény azonban – például a volt egészségügyi államtitkár, Nagy Anikó vezette Heim Pál Kórház és a Debreceni Gyerekklinika  – bár átvette, nem engedte használni azokat, az anyukák ott továbbra is a földön voltak kénytelen aludni (vagy éjszakánként 4500 forintba kerülő, panaszaik szerint koszos-büdös, kihajtható szivacságyakon).

 

error: Content is protected !!