Földgáz ára 2023 novembertől – ennyit fizetünk télen a gázért!

Frissítve: Földgáz ára 2023 novembertől – ennyit fizetünk télen a gázért!

Az iskolákban akár 20 fok is lehet, nem sajnálják a gázt a fűtésre >>>

Egységesítették az árakat az egyetemes fölgázszolgáltatásban:

2023. október 1-jétől a korábban elosztónként eltérő árakat az egész országra a legalacsonyabb árszinten egységesítették az egyetemes földgázszolgáltatásban – olvashatjuk az MVM Next hivatalos honlapján ezért novembertől ennyit fizetünk.

( Friss híreink )

Az energiaügyi miniszter 19/2023. (IX. 29.) EM rendelete 2023. október 1-jétől az egész országra egységes árakat vezetett be az egyetemes földgázszolgáltatásban.
Az egységesítéssel 2,5 millió ügyfél részére minimális mértékben csökkent a rezsicsökkentett áron igénybe vehető földgáz ára az átlagfogyasztás változatlan mértékéig (63 645 MJ/év, legalább 1729 m3/év).

A részletes díjtáblázat a MVM Next oldaláról:

gáz ára 2023 október 1-től

A táblázatban megadott, vastagon írt számok tartalmazzák a 27% áfát, míg alattuk zárójelben a nettó ár szerepel. Ezen egységárak nem tartalmazzák a nem lakossági felhasználók által fizetendő jövedéki adót és földgáz biztonsági készletezési díját.
Az árváltozás miatt az MVM Next minden érintett földgázügyfelének diktálási lehetőséget biztosított 2023. október 6-ig. A mérőállás rögzítése nem kötelező.

Nem érdemes külön diktálniuk az árváltozással nem érintett ügyfeleknek, illetve azon ügyfeleknek, akiknek aktuálisan diktálási időszaka vagy éves leolvasása van. Diktálás hiányában az MVM becslést alkalmaz.

Az árváltozás döntően azon 20 m3/h alatti gázmérővel rendelkező lakossági felhasználókat érinti, akiknek a felhasználási helye az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt., az OPUS TIGÁZ Zrt., az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt., az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt., a MAGÁZ Kft., az E.GAS Kft. illetve a Natural Gas Service Kft. ellátási területén van.
Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft., az Ózdi Energiaszolgáltató és Ker. Kft., a Csepeli Erőmű Kft. és az ISD POWER Kft. ellátási területén a lakossági ügyfelek legnagyobb részének nem kell diktálni, mert számukra a földgáz ára nem változott.

A mérőóraállás rögzítése munkaidőn kívül is, 0-24 órában lehetséges az MVM Next online ügyfélszolgálatán (mvmnext.hu/Ugyfelszolgalat) vagy az MVM Next appban, illetve telefonos diktáláskor (06 1 237 7777 számon, vezetékes telefonról pedig a 06 80 40 55 40 számon is).
A diktált mérőállás nem minden esetben jelenik meg a következő számlán. Amennyiben a diktálós ügyfél nem a saját diktálási időszakában diktál, de 2023. október 6-ig közli mérőállását, úgy 2023. szeptember 30-ára lesz rögzítve a mérőállás az MVM Next rendszereiben. Friss bejelentés érkezett

error: Content is protected !!