Mától, november 1-től hatalmas változás jön Magyarországon, ezt vezették be!

Mától, november 1-től hatalmas változás jön Magyarországon, ezt vezették be!

Mától, november 1-től hatalmas változás jön Magyarországon, ezt vezették be! Szerdától november 1-től hatalmas változás jön Magyarországon, ezt vezetik be!  Heves, Tolna és Csongrád-Csanád vármegyék is csatlakoznak az új alapellátási ügyeleti rendszerhez – közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs vezetője az MTI-vel.

Fontos változás az öröklésnél 2024 január 1-től >>>

Győrfi Pál szerint az Országgyűlés által decemberben elfogadott, egészségügyi alapellátásról szóló törvénynek megfelelően fokozatosan és a terv szerint zajlik az új, egységes ügyeleti rendszer bevezetése.

( Friss hírek minden nap )

Február elsejétől elsőként Hajdú-Bihar vármegyében élesedett az új ügyelet, amihez Szabolcs-Szatmár-Bereg, Győr-Moson-Sopron és Borsod-Abaúj-Zemplén, Komárom-Esztergom, Békés, Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém vármegye is csatlakozott.


A többi megye is jön:

„Az eddigi tapasztalatok és a több mint 140 ezer, ügyeleti ellátásban részesített beteg visszajelzései alátámasztják, hogy az egységes rendszer jól működik és minden rászorulónak a legmegfelelőbb ellátást biztosítja”

– mondta az OMSZ kommunikációs vezetője. Győrfi Pál közleményében azt írta: az új ügyelet központi telefonszámán a beteg szakszerű tanácsot kap, szükség esetén a tartózkodási helyére sürgősségi ügyeleti autót, vagy életveszély esetén azonnal mentőt küldenek.
Az új ügyeleti rend az ország többi vármegyéjében fokozatosan lép életbe az évben. A változásig a többi vármegyében az eddig megszokott rend szerint működik az orvosi ügyelet.

error: Content is protected !!