Figyelem! Rendőrségi közleményt adtak ki pár órája: 3,4 millió magyar lesz veszélyben szerdától – Mindenkit figyelmeztetett a rendőrség!

Figyelem! Rendőrségi közleményt adtak ki pár órája: 3,4 millió magyar lesz veszélyben szerdától – Mindenkit figyelmeztetett a rendőrség!

Fokozott figyelemmel közlekedjenek!

(Friss híreink)

Télen nem ritka, hogy hirtelen változik az időjárás, az eső a hidegben hamar válhat más halmazállapotúvá. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) jelzése alapján eleinte eső, ónos eső, majd havazás is várható az ország különböző területein a következő napokban.
Felhívjuk a gépkocsivezetők figyelmét, hogy közlekedésük során legyenek tekintettel a korlátozott látási viszonyokra, valamint a csúszós utakra és a szokásosnál is óvatosabban közlekedjenek! Járműveik sebességét mérsékeljék úgy, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni, és autójuk megcsúszását még korrigálni tudják!

A havas, jeges, nedves úton javasolt a nagyobb követési távolság tartása, ilyenkor érdemes a kialakult forgalom dinamizmusát követni, és az előzést kerülni.

A szélvédők tisztán tartása és párátlanítása alapvető fontosságú a biztonságos közlekedés érdekében. A gyalogosok észlelése esős, illetve havas időben nehezebb, ezért kérjük, hogy a gyalogos-átkelőhelyeknél vezessenek lassabban, körültekintőbben. Gyalogosan vagy kerékpárral történő közlekedés esetén életmentő lehet a megfelelő fényvisszaverő felszerelés.

Indulás előtt tájékozódjanak a várható időjárásról és az útviszonyokról! Ne feledjék: a téli közlekedés fokozott figyelmet igényel. Amennyiben segítségre szorulnak, haladéktalanul hívják a 112-es segélyhívó számot!

 hogy mindenki hazaérjen!

Ahogy a szakácsnak az ételkészítés, úgy a vezetőnek a csapadékos időjárásban való vezetés ad lehetőséget „gyakorolni”. Ha például ritkán közlekedünk hideg időszakban, érdemes a városban vagy autópályán többször útra kelni, hogy hozzászokjunk a szituációhoz. Fontos a jó rutin! Megelőzés szempontjából pedig az a legjobb, ha például a Budapesthez közeli Mogyoródon részt veszünk egy vezetéstechnikai gyorstalpaló tréningen, itt szakértő segíthet, hogy mire kell odafigyelni, amelyet később az „éles” helyzetekben is hasznosíthatunk. Igaz, hogy ezek a tréningek nem olcsók, viszont saját magunk és szeretteink biztonsága a legfontosabb.error: Content is protected !!