Fiatalok és Pályakezdők figyelem!!! Itt az új 4,5 millió forintos pályázat >>> Erre adják …

Fiatalok és Pályakezdők figyelem!!! Itt az új 4,5 millió forint pályázat >>> Erre adják …

Negyvenmilliárd forintos keretösszegű uniós program jelent meg a fiatalok és az álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatásra – tájékoztatta Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az MTI-t. A kiemelt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében valósul meg.

A programok keretében mintegy 5200 fiatal és 2600 harminc év feletti álláskereső nyerhet majd el támogatást az újonnan alapított vállalkozás indításához és az első éves működéséhez.

A kiemelt projektek keretében a Magyar Államkincstár (MÁK) egyszerűsített költség-elszámolási mód alkalmazásával nyújt támogatást azon 18-30 év közötti fiatalok és 30 év feletti álláskeresők vállalkozásindítási tevékenységéhez, akik a programhoz kapcsolódó mentorálás keretében felkészítésben részesültek, és jóváhagyott üzleti tervvel rendelkeznek.

A potenciális vállalkozók a GINOP-5.1.9-17 projekt keretében támogatott szervezetek által nyújtott képzési programok teljesítésével szerezhetik meg a vállalkozásindításhoz szükséges kompetenciákat. Ezeken a terv szerint elsajátíthatják az alapvető jogi, pénzügyi, gazdálkodási, munkaszervezéssel, gazdálkodással és irányítással kapcsolatos ismereteket, megismerhetik a vállalkozási formák típusait, képessé válhatnak előkészíteni önfoglalkoztatóvá vagy vállalkozóvá válásuk lépéseit.

A mostani felhívások révén elérhető, a MÁK által az egyes újonnan megalapított vállalkozások részére továbbadott támogatás összege 4,5 millió forint lehet. Ez az összeg az önfoglalkoztatás, továbbá a vállalkozásban foglalkoztatott munkavállalók személyi jellegű ráfordítására, valamint ennek 40 százalékáig a vállalkozás indításához szükséges egyéb tevékenységek finanszírozására, eszközbeszerzésre, információs technológiai fejlesztésre, bérleti díjra, marketing és kommunikációs tevékenységre fordítható.

error: Content is protected !!