Ezeket a gyógyszereket ne vedd be ha elmúltál 40 éves! Feketelistára került az Advil, a Nurofen és még sok népszerű gyógyszer! Tájékoztató >>

Ezeket a gyógyszereket ne vedd be ha elmúltál 40 éves! Feketelistára került az Advil, a Nurofen és még sok népszerű gyógyszer! Tájékoztató >>

Feketelistára került az Advil, a Nurofen és még sok népszerű gyógyszer! Tájékoztató >>

Franciaországban 28 vény nélkül kapható gyógyszer került feketelistára egy fogyasztóvédelemmel foglalkozó magazin összeállításában. Ezek olyan enyhébb betegségek elleni szerek, mint a köptetők, torokfertőtlenítők, vagy gyulladáscsökkentők. A listán több itthon is népszerű gyógyszer is szerepel.

Aki elmúlt 40 éves azoknak nem is ajánlottak ezek a gyógyszerek!!!

Szomorú nap ez azoknak, akik Münchausen báró módjára önmagukat szokták gyógyítgatni orvosi segítség nélkül, ugyanis egy fogyasztóvédelemmel foglalkozó francia lap, a 60 millions de consommateurs bevizsgált 62 vény nélkül kapható gyógyszert, és ebből 28-ról állapította meg, hogy erősen érdemes kerülni, mert sok esetben a használata többet árt, mint használ.

Megfázás elleni gyógyszerek közül több Franciaországban népszerű típus is feketlistára került, mint pl. Az Actifed, Dolirhume, Advil és a Nurofen Cold. Mind a négy gyógyszer egy ütős koktél erős, párhuzamosan működő hatóanyagokkal, mint például az ibuprofen, antihisztamin, és a paracetamol. Ezeknek az együttes használata hatásos, de komoly mellékhatások is felléphetnek, és használatuktól megnő a szélütés, valamint a szívelégtelenség esélye, ugyanis egyfajta villámháborút indít a készítmény a szervezet ellen.

Egy francia professzor ahhoz hasonlította ezeket a gyógyszereket, mintha egy aknavetővel akarna az ember egy orrdugulást megszüntetni.

A listán szerepeltek még inhalátorok is, valamint olyan itthon is forgalomban lévő cukorkák, mint a Strepsils, aminek a használata torokfájás esetén  indokolatlan az újság szerint.

A cikk kitért arra is, hogy az emberek nem veszik figyelembe eléggé a használati útmutatót, és simán leszedálják magukat köptetőkkel, mielőtt beülnek vezetni, és terhes nők is simán beszednek ibuprofen, vagy aszpirin tartalmú tablettákat, aminek a szedése kifejezetten veszélyes a magzatra nézve.

error: Content is protected !!