Az új tanévben is iskolabezárás jöhet! Szeptember 15-től erre készülhetnek a szülők és a diákok!!!

Az új tanévben is iskolabezárás jöhet! Szeptember 15-től erre készülhetnek a szülők és a diákok!!!

Legalább három iskola köré vonnak élőláncot tiltakozó pedagógusok hétfőn, és sztrájkolnak!

A miskolci kezdeményezéshez egy budakalászi és egy szombathelyi iskola is csatlakozik.

A miskolci Herman Ottó Gimnáziumon kívül még legalább két iskolában tartanak majd tiltakozó akciót feketébe öltözött pedagógusok a polgári engedetlenségben részt vevő kollégáik megfélemlítése ellen hétfő reggel fél nyolc és nyolc óra között.

Miskolcon azért terveznek élőláncot vonni az iskola köré fekete ruhás pedagógusok, mert az ottani igazgatóhelyettest, Dezsőfi Györgyöt felmentették, miután szeptember 5-én 36 pedagógusával közösen tiltakozott polgári engedetlenség keretében a közoktatási rendszer problémái ellen.
A szolidaritási akcióhoz csatlakozik a budakalászi Szentistvántelepi Általános Iskola is. Abban az intézményben öt pedagógus kezdett polgári engedetlenségi akcióba a héten. Később a tankerület azzal fenyegette őket, hogy elveszíthetik az állásukat, ha még újra megtagadják a munkavégzést. ha nem sikerül megegyezni Szeptember 15-ig leállhat az egész oktatás.

A Nyugat.hu azt írja, hogy a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola pedagógusa, diákjai és az ügyükkel szimpatizálók is is feketébe öltözve alkotnak majd élőláncot az intézmény körül. „Szeretnénk kifejezni szolidaritásunkat Dezsőfi Györggyel és minden megfenyegetett tanár mellett, ezért szeptember 12-én feketébe öltözünk. A sztrájk alapjog, nem szabad engednünk a fenyegetésnek, az oktatás bajban van! ” – írták a laphoz eljuttatott közleményben.


error: Content is protected !!