Site icon Hitel fórum – családi pénzügyek

Elronthatatlan bejgli receptem: Az eddigi legjobb recept, nem repedt, nagyon szép és finom lett!

Elronthatatlan bejgli receptem: Az eddigi legjobb recept, nem repedt, nagyon szép és finom lett!

Elronthatatlan bejgli receptem: Az eddigi legjobb recept, nem repedt, nagyon szép és finom lett!A díszes karácsonyfa mellől nem hiányozhat a vacsora sztárja, a bejgli sem, hiszen nemcsak vendégváró, hanem tradicionális hozzávalója is az ünnepnek.

(Friss híreink)

Mákos, diós bejgli

Hozzávalók:

Hozzávalók a töltelékhez:

Az élesztőt langyos-cukros tejben keleszd meg, a vajat a liszttel morzsold el. A liszt közepébe készíts mélyedést, öntsd bele a megkelt élesztőt, a tojássárgájákat, a citromhéjat, a cukrot, és annyi tejföllel dolgozd össze, hogy kelttészta-keménységű tésztát kapj. A tésztát dolgozd simára, akkor jó, ha hólyagos, és elválik az edény falától. Ebből a mennyiségből három rúd bejgli készíthető.

A tésztát egy óráig keleszd, majd oszd három részre, és lisztezett deszkán nyújtsd ki. A mákot vagy diót keverd össze a cukorral, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral, a mazsolával és csak annyi tejjel, hogy a töltelék morzsalékos legyen. A tésztát tekerd fel, kend meg tojással, és vajazott, lisztezett tepsire rakd rá. Fél óráig keleszd, újra kend meg tojással, és mérsékelten forró sütőben süsd szép pirosra

Exit mobile version