Elmaradnak a műtétek, mert nincs elég műtőssegéd a Fiumei úti traumatológiai intézetben

Elmaradnak a műtétek, mert nincs elég műtőssegéd a Fiumei úti traumatológiai intézetben

Kedden reggel betolták műtétre az első beteget, aztán kivitték, a második beteget pedig már be sem vitték a műtőbe.

Nincs elég műtőssegéd, ezért nem végeztek kedden érsebészeti műtéteket a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet Fiumei úti baleseti sebészetén.

A portál szerint reggel betolták műtétre az első beteget, aztán kivitték, a második beteget pedig már be sem vitték a műtőbe.

„Az egyik beteg hozzátartozójának egy ápoló annyit mondott, hogy nem tudják elvégezni a mai operációkat, és szerda reggel érdeklődjön, akkor kiderül, hogy aznap lesz-e műtét. Megkérdezte, hogy ennek mi az oka, nincs-e orvos vagy műszer, amire az ápoló azt felelte, hogy a műtőssegédek egymás után mondanak fel” – írja a lap.

Kunetz Zsombor orvos a 168 órának azt mondta februárra már érsebészből is csak néhány maradt, így a baleseti érsebészeti ellátást már csak behívással tudták megoldani, tehát állandóan nem volt benn érsebész, csak műtétekre tudták behívni. Az akut érsebészeti ellátáshoz már nem volt elég ember, Kunetz szerint most oda juthatott az intézmény, hogy a tervezett műtéteket sem tudják ellátni.

– Az a baj, ha nincsen műtőssegéd, akkor nem csak az érsebészetet nem tudják ellátni – nyilatkozta a lapnak.

Korábban arról számoltunk be, hogy a budapesti Péterfy kórházban sincs elég érsebész szakorvos.

Nem ez az egyetlen ilyen eset az országban. A Csolnoky Ferenc Kórházban rövid időn belül megfeleződött az érsebészek száma, miután a hat szakember közül hárman jelezték: távoznak.

A 24.hu azt írta: A veszprémi kórházban felmondott orvosok közül egy Budapestre, egy másik pedig Miskolcra szerződött állami intézményhez, harmadikuk már csak magánrendelésen fogadja a betegeket.

A felmondások miatt a 24.hu szerint előfordult már, hogy komoly beavatkozást igénylő beteget nem tudott fogadni a kórház, mert a specialista érsebész a távozók között van. Ügyeletet még el tud látni a kórház, de csak úgy, hogy a sebészetről ugranak be pótolni a távozókat.

A lap megkereste a kórházat, ahol nem cáfolták a hírt, de közölték: az érsebészeti részleg teljes kapacitással működik a nap 24 órájában és a hét minden napján.

error: Content is protected !!