Ekkor jöhet a havazás idén, a fehér karácsonynak kicsi az esélye idén is! Dávid naptár 2023 tél

Ekkor jöhet a havazás idén, a fehér karácsonynak kicsi az esélye idén is!

Itt az új Dávid naptár —>> Dávid naptár 2023 tél

Egyre ritkább a fehér karácsony, így sajnos idén sem valószínű a havazás!

( Friss híreink )

Már évek óta nem tapasztaltunk igazi, hófödte karácsonyt, és ez világszerte egyre jellemzőbb lesz. Az egyik legnépszerűbb meteorológiai szolgáltatás, az AccuWeather legfrissebb adatai alapján a hóesésre legkorábban csak december 20-án van kilátás, amikor egy gyenge hidegfront érkezése valószínűsíthető.
Ráadásul sem előtte, sem utána nem jósolnak havat, így könnyen megtörténhet, hogy idén az ünnepi szezonban mindössze egyetlen nap lesz havazásban részünk. Az előrejelzésekből az látszik, ha esik is, nem sokáig marad majd meg, hiszen bár éjszakánként abban az időszakban néhány fokos fagy várható, napközben 1–5 fok között lesz a hőmérséklet.
A lap szerint a klímaváltozás egyre inkább érezteti hatását az egész világon, és Magyarország sem marad ki ebből a folyamatból. A hőmérséklet decemberben átlagosan a fagypont körül ingadozik, de a meteorológusok arra figyelmeztetnek, hogy az elkövetkező években a globális felmelegedés hatásai továbbra is éreztetni fogják a hatásukat, és

a fehér karácsonyok még ritkábbak lehetnek.

A nagy távlatú meteorológiai adatokban persze hatalmas a bizonytalanság, aki havat szeretne, ebben még bízhat írja a naptár.

error: Content is protected !!