Ilyen lesz a tél a Dávid-naptár szerint! Meglepődtek a meteorológusok is >>>

Ilyen lesz a tél a Dávid-naptár szerint! Meglepődtek a meteorológusok is >>>

Itt a megújult naptár — >> Új Dávid Naptár

Ilyen lesz a tél a Dávid-naptár szerint! Meglepődtek a meteorológusok is >>>  Igen csak megdöbbentette a meteorológusokat is: ilyen lesz a tél a Dávid-naptár szerint, eddig mindig bejött amit jósolt >>>Ilyen lesz a telünk.

Erre talán senki nem számított! Ilyen lesz az idei tél a Dávid-naptár szerint! Röpködni fognak a mínuszok! Mutatjuk pontosan mi várható hamarosan:

Az ország valószínűleg legismertebb naptára a  Dávid naptár elmondta, hogy megfigyelési alapján milyen télre kell majd számítanunk.

Figyelem!!

A naptár  szerint novemberben átlagos, a hónapra amúgy is jellemző időjárásra van kilátás: azaz egyre inkább hűl a levegő, a hónap második felétől megjelennek az éjszakai fagyok, s nappal sem lesz 10 foknál magasabb a csúcshőmérséklet.Sőt, a hónap vége felé egyre inkább hidegebbre fordul.

Decemberben szintén átlagos időjárással kalkulál a naptár, ami a gyakorlatban azt jelenti, napközben pár fokkal fagypont felett, éjjel az alatt lesz, egész a hónap kétharmadáig.

Azután komolyabb lehűlés kezdődik. Arra, hogy lesz-e hó karácsonykor, a Dávid naptár annyit írt, az nem teljesen biztos, hogy lesz csapadék, ám ha igen, akkor az hó lesz, ami meg is marad, mert hideg lesz az ünnepnapokon.A tél leghidegebb napjaira január első két hetében és február 10-e körül kell számítani. Mindkét időszakban havazásra, kőkemény fagyokra, éjjelente mínusz 15–20 fokra készüljünk, és napközben sem emelkedik a hőmérséklet nulla fok fölé.

Ezeket a periódusokat enyhébb időszakok követik, majd március első felében ismét hidegre fordul, éjjel még rendszeresek lesznek a fagyok, s csak március idusa után mutatkoznak majd a kikelet első jelei.Ha számodra is hasznos információval szolgált a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is!

error: Content is protected !!