Durva influenzajárvány kopogtat a határon – itt a figyelmeztetés, már most sok a beteg!!!

Durva influenzajárvány kopogtat a határon – itt a figyelmeztetés, már most sok a beteg!!!

Durva influenzajárvány kopogtat a határon – itt a figyelmeztetés

A tavalyinál súlyosabb influenzajárványra kell számítani az idén Európában, ezért a szakemberek mindenkinek azt javasolják, hogy oltassa be magát – mondta Szlávik János, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház infektológus főorvosa az M1-en.

Az úgynevezett ausztrál influenza idén 137 ezer embert fertőzött meg Ausztráliában – mondta Szlávik János. Felhívta a figyelmet arra, hogy minden évben változik az influenzavírus és új törzsek alakulnak ki, és elkerülhetetlen, hogy az ausztrál vírustörzs elérje Magyarországot is.
Ugyanakkor a már hozzáférhető oltóanyag védelmet nyújt a déli féltekén kialakult törzs ellen is. Ez nem jelent százszázalékos védelmet, de aki beoltatja magát, biztos lehet abban, hogy ha meg is fertőződik, a betegség nem lesz súlyos lefolyású nála – írja az MTI.

A főorvos elmondta azt is, hogy Magyarországon még mindig alacsony, 20-25 százalékos az átoltottság, miközben a kívánatos szint legalább 40 százalékos lenne. (Influenza: megjött az első figyelmeztetés.)

A jelenlegi légúti megbetegedéseket még nem az influenza okozza, mivel az általában december végén jelenik meg. Vagyis még mindenki időben beoltathatja magát, mivel a védettség kialakulásához, mintegy két hét szükséges – mondta Szlávik János

 

error: Content is protected !!