Döntött a kormány – Ennyire emelik a minimálbért januártól, de már decemberben több pénzt kap mindenki!

Minimálbér 2024 - nettó bruttó minimálbér összege 2024
Minimálbér 2024 - nettó bruttó minimálbér összege 2024

Döntött a kormány – Ennyire emelik a minimálbért januártól, de már decemberben több pénzt kap mindenki!

Döntött a kormány – Ennyire emelik a minimálbért januártól, de már decemberben több pénzt kap mindenki! A Magyar Kormány hivatalos Facebook-oldalán pénteken bejelentette, hogy december 1-jével hivatalosan is életbe léptek az új minimálbér és garantált bérminimum összegek.Az emelés része a Versenyszféra és a kormány Állandó Konzultációs Fórumának két héttel ezelőtti megállapodásának, melyet múlt hétfőn hivatalosan is aláírtak.

A minimálbér összege mostantól 266 800 forint

A bejegyzés szerint a minimálbér összege mostantól 266 800 forint, míg a garantált bérminimum 326 000 forintra nőtt. A kormány a lakossági fogyasztás élénkítése érdekében támogatta az emelés előrehozását december elsejére.A poszt kiemeli, hogy a decemberi fizetések már a megemelt összegeket fogják tartalmazni, így a dolgozók hamarabb élvezhetik az emelkedést, ami a következő hónapokban pozitívan befolyásolhatja a gazdaságot.

A minimálbér és garantált bérminimum emelése egy hosszú tárgyalási folyamat eredménye, melyben a Versenyszféra és a kormány Állandó Konzultációs Fóruma tagjai részt vettek.

A kormány a bejegyzésben hangsúlyozza, hogy az intézkedéssel a munkavállalók jövedelmi helyzete javul, és ez ösztönzi a lakossági fogyasztást, ami hozzájárulhat a gazdasági növekedéshez.


error: Content is protected !!