Dobálós savanyúság nyárra, itt a szezonja!

Dobálós savanyúság nyárra, itt a szezonja!

A dobálós savanyúság elkészítésénél fontos az ízes alaplé. Nagy edénybe készítsd, így nem kell üvegekkel bajlódnod, nem kell fertőtleníteni. Folyamatosan tedd hozzá a zöldségeket, ahogy érnek, de ahogy fogynak, úgy töltheted újra.


Hozzávalók:

  • 2 dkg borkénpor
  • 1,5 dkg nátrium benzonát
  • 5 l víz
  • 50 dkg cukor
  • 25 dkg só
  • 6 dl 10%-os ecet
  • torma
  • kapor
  • 10 db babérlevél
  • 1 ek egész bors
  • 1 ek mustármag
  • 1 ek koriander
  • 1 ek borókabogyó
  • almapaprika
  • uborka
  • dinnye
  • karfiol
  • TV paprika
  • gyöngyhagyma
  • 6 dl ecet
  • babérlevél
  • mustármag
  • koriander
  • paprika
  • egész bors
  • borókabogyó




Így készítsd el:

  1. Kevés vízben oldd fel a borkénport és a nátrium benzonátot, majd add hozzá a többi vízhez, és öntsd bele a vödörbe. Adj hozzá cukrot, sót, ecetet és a fűszereket, a tormát, a kaprot, babérlevelet, egész borsot, mustármagot , koriandert és a borókabogyót.
  2. A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg, a hibás részeket távolítsd el, a paprikát kicsumázva, félbevágva, az uborkát, az almapaprikát,a pici zöld dinnyét, karfiolt, gyöngyhagymát dobd bele a lébe, majd a tetejét tányérral zárd le. Szorítsd bele őket a lébe, zárd le a vödör tetejét.
  3. A lényege ennek a savanyúságnak, hogy ahogyan a zöldségek a kertben teremnek, úgy töltsd fel folyamatosan a vödör tartalmát. Sötét, hűvös helyen tárold.  Nagyjából 10 nap  érlelés  után a savanyúságot el is fogyaszthatod.





Jó étvágyat!

Tipp:

Lecsót is rakhatsz bele télire. Ízlés szerint.

error: Content is protected !!