Döb­be­ne­tes elő­re­jel­zés a me­te­o­ro­ló­gu­sok­tól: Gyil­kos és kemény lesz az idei tél

Döb­be­ne­tes elő­re­jel­zés a me­te­o­ro­ló­gu­sok­tól: Gyil­kos és kemény lesz az idei tél

Döb­be­ne­tes elő­re­jel­zés a me­te­o­ro­ló­gu­sok­tól: Gyil­kos lesz az idei tél!
Meg­őrült az idő­já­rás? Olyan éle­sek a vál­tá­sok, hogy ne­he­zen vi­sel­jük: egy nap alatt 20 fokot esett a hő­mér­sék­let, durva ősz lett a nyár­ból. A héten haj­na­lonta meg már fagyni fog, mintha tél lenne! De a hét végén hir­te­len megint plusz 25 fok lesz, sok nap­sü­tés­sel… A “nor­má­lis” év­sza­kok mintha el­tűn­tek volna. A Me­te­o­ro­ló­giai Vi­lág­szer­ve­zet sze­rint egyre dur­váb­bak lesz­nek a vál­tá­sok, az idei tél meg egye­ne­sen gyil­kos lesz.

Aggasztó jelentést tett közzé a Meteorológiai Világszervezet: előrejelzésük szerint már 70% az esélye annak, hogy visszatér az év végén az El Nino légköri jelenség, teljesen megbolondítva az időjárást. Az El Nino nyomában világszerte hatalmas természeti katasztrófák pusztítanak: áradások, viharok, máshol pedig ellenkezőleg, szárazság és erdőtüzek.

A Meteorológiai Világszervezet főtikára, Petteri Taalas szerint a klímaváltozás megváltoztatja az El Nino és párja, a La Nina hatásait is: nem tudják visszaszorítani a globális felmelegedést.

Ez lesz az eddigi valaha volt legmelegebb év, miközben szélsőséges időjárási jelenségek mutatkoztak: rekordmeleg volt Észak-Európában, pusztító áradások Japánban, Indiában és Délkelet-Ázsiában
– emlékeztetett Taalas, majd hangsúlyozta: ha a passzát szélrendszert befolyásoló El Nino jelenség az ősz folyamán beindul, rendkívüli, szélsőséges télre számíthatunk!

error: Content is protected !!