Csok-2019: A családi otthonteremtési kedvezmény mellé jár a költözési támogatás is >>>

Csok-2019: A családi otthonteremtési kedvezmény mellé jár a költözési támogatás is!

10 millió forintot adnak költözési támogatást, akár a CSOK mellé! Így igényelheti:

ILYEN MÉG SOHA NEM VOLT MAGYARORSZÁGON! Elképesztő támogatást jelentettek be, több mint 10 millió forintot adnak KÖLTÖZÉSRE!!! Ha családi házba költöznél a lakásból, most 12 millióval segítenek!!! >>>>

Hihetetlen bejelentés! 12 millió forintos vissza nem térítendő támogatás jön lakásban élőknek! Nem felújításra, hanem költözésre adják!!! Nem függ a gyermekek számától és a jövedelemtől sem! Itt vannak a részletek >>>

12 MILLIÓ FORINTOS VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁS JÖN LAKÁSBAN LAKÓKNAK! NEM FÜGG A GYERMEKSZÁMTÓL ÉS JÖVEDELEMTŐL! AKI TELJESÍTI A FELTÉTELEKET AUTOMATIKUSAN MEGKAPJA! ITT VANNAK A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK >>>> 

Lázár városában több milliót adnak annak, aki kiköltözik a panellakásából!

Automatikusan jutnának önkormányzati támogatáshoz a két- vagy több gyermekes családok.
A panellakások kiüresítéséről szóló kormányzati tervvel nagyon sokat foglalkozott a média még a nyár elején, viszont alig pár héttel később úgy tűnt, hogy nem fog eljutni a megvalósítás szakaszába a projekt. A Kormányinfón az is kiderült,hogy erről szó sincs: mert a hódmezővásárhelyi képviselőtestület az ülésén arról fog dönteni, hogy milyen támogatások mellett indítja el az erre vonatkozó kísérleti programját, ez jó esetben más városok számára is mintául szolgálhat.

A kormány úgy ítéli meg, hogy az életciklusuk vége felé járnak már az ipari technológiával épült panelházak, és az érintetteknek más lakhatási megoldást kell felkínálni a jobb életminőség biztosítása érdekében. A kormány tudomása szerint ma 600-800 ezer ilyen lakás van Magyarországon, tehát nem egy kis programocskáról van szó..
A Modern Városok Program keretében, még a tavasz végén Hódmezővásárhelyen járt Orbán Viktor. Ennek a városnak volt polgármestere Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szorgalmazta és támogatta azt a tervet, hogy Hódmezővásárhelyen induljon el a panelek kiürítését szolgáló projekt. A részletekről eddig igen keveset lehetett tudni hallani, azt sem lehetett tudni, hogy mikor, milyen feltételekkel kezdődhet el az átköltözés, illetve az sem világos, hogy mi lesz majd a kiürített panelépületekkel, milyen ütemben történik majd a visszabontásuk, vagy kidolgoznak valamilyen koncepciót a hasznosításukra.

Az mfor.hu munkatársai a nagy hallgatás miatt rákérdeztek a témára és legnagyobb meglepetésükre meglepte Lázár János őket, ugyanis közölte a csütörtöki Kormányinfón, hogy nemhogy levették a napirendről a panelcserét, sőt a a hódmezővásárhelyi testület az erről szóló előterjesztésről pont ma, pénteken dönt.
A múlt havi ülés jegyzőkönyve tartalmazza, hogy két várospolitikai célt szolgál a Minőségi Otthon Csereprogram :
– elsősorban biztosítja a minőségi lakáscsere lehetőségét biztosítja a több mint 100 lakásos tízemeletesben lakó tulajdonosoknak,
– ugyanakkor csökkenteni lehet ezzel párhuzamosan a városban található, nem lakott ingatlanok számát is.
Egyelőre az előterjesztés egy nagy lakótömbre terjed ki, de az is megtudható a jegyzőkönyvből, hogy a jövőben a 20 éves időtartamra tervezett programba más tízemeletes épületek is bekerülhetnek. Az első körben az ügymenet pedig a következő lehet, siker esetén más városok számára is mintául szolgálhat :
• Az önkormányzat meghatározott piaci áron megvásárolja a lakást a tulajdonosától, egy ingatlanforgalmi értékbecslői szakvélemény alapján, abban az esetben, ha ez egyezik a tulajdonos szándékával.
• Egy készülő helyi rendelet alapján a helyhatóság a lakástulajdonosoknak vissza nem térítendő támogatást nyújt az életminőséget javító, nem panel technológiájú ingatlan megvásárlásához.
Az előterjesztés szerint előre meg kell majd határozni azoknak az ingatlanoknak a körét és minőségét, amelyekre le lehet majd a panelokat cserélni.

A város támogatást nyújt majd a költözéshez, de a teljes összege nem haladhatja meg a piaci ár 100 százalékát. Nem haladhatná meg a 12 millió forintot: az eladási ár és a támogatás összege. Itt megjegyzik a lap munkatársai, hogy ez a hódmezővásárhelyi ingatlanpiaci viszonyokat tükrözi, és véleményük szerint : más városokban más értékeket kellene figyelembe venni.

Egy másik nagyon fontos részlet: a volt paneltulajdonos a gyermeke vagy unokája részére is megvásárolhatja a csere lakóingatlant a támogatás felhasználásával, erre természetesen haszonélvezeti jogot szerez.
Automatikusan lennének jogosultak a támogatásra, a kettő, vagy több gyermekes családok, abban az esetben, megfelel egy kormányrendeletben rögzített méltányolható lakásigény kritériumainak a megvásárolni kívánt lakás.
A közgyűlés dönt majd a támogatásokról, egyedi kérelem alapján, és egyedi kivizsgálást követően. Közcélt fognak szolgálni az előterjesztés szerint az önkormányzat tulajdonába kerülő panellakások, ennek fényében arra lehet következtetni, hogy nem az egyetlen megoldási lehetőség a visszabontás, Hódmezővásárhelyen.
Most egy munkacsoport alakul az önkormányzatnál, és a program aktuális helyzetéről az érintetteket lakossági fórumokon tájékoztatják majd.

A Kormányinfón Lázár János azt is elmondta, hogy a projektről kikérték 210 hódmezővásárhelyi lakástulajdonos véleményét. A visszajelzésekből kiderült, hogy sokan szívesen költöznének a városban üresen álló, nem ipari technológiával épült kertes házakba, természetesen akkor, ha ehhez megfelelő támogatást kapnának. A felmérésből kiderül, hogy a megkérdezettek 30-40 százaléka költözne azonnal, 30-40 százalék pedig a jelenlegi lakásában igenis jól érzi magát, a többiek csak akkor tudnának mozdulni, ha megfelelő támogatáshoz jutnának.
A miniszter elmondása szerint a belvárosukban 500-700 darab olyan üresen álló ingatlan van, amelyeket nyugodtan fel lehetne használni erre a célra.

error: Content is protected !!