Csok 2018 – Változások!

Csok 2018 – Változások! – Jelentős változás jön a csoknál: Rogán elejtett egy mondatot

Elég lesz egy nyilatkozatot leadni, és már kapjuk is a csok-ot?

Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága előtt, Rogán Antal a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, az éves meghallgatásán nagyon érdekes dolgot mondott, derül ki az MTI beszámolójából. Rogán Antal arról beszélt, , hogy kezdeményezni fogja a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) felvételének megkönnyítését, és szeretné gyorsítani az ügyintézést. Az a cél, hogy ne kelljen az igénylőknek teljesen felesleges iratokat beszerezniük.

„Legyen elég, hogy az emberek büntetőjogi felelősségük teljes tudatában nyilatkoznak arról, hogy megfelelnek a követelményeknek „ idézte az MTI Rogán Antalt.

Biztosan a későbbiekben pontosabban is megismerjük az elképzelést, de ha elég lesz egy nyilatkozat, az valóban jelentős könnyítést jelenthet majd azoknak, akik a CSOK-ot szeretnék igényelni. Az EMMI által üzemeltetett csalad.hu portálon létezik egy tájékoztató, mely szerint jelenleg CSOK-ot igényelni lehet egy kérelem kitöltésével és a mellékletek csatolásával.

A tájékoztató szerint a legfontosabb mellékletek, amelyeket szükséges benyújtani:
 dokumentum, amely igazolja a társadalombiztosítási jogviszonyt;
 nullás igazolás köztartozás mentességről;
 a házassági anyakönyvi kivonat, házastársak esetén;
 a gyermek születési anyakönyvi kivonata;
 az örökbefogadásra való alkalmasságot megállapító gyámhatósági határozat örökbefogadás esetén ;
 a gyámhatóság kirendelő határozata, gyámság esetén;
 adásvételi szerződés;
 építési engedély , új lakás építése esetén , de egyszerű bejelentésnél annak megfelelője, valamint az elektronikus építési napló igazolásai;
 erkölcsi bizonyítvány;
 az eladóval, építtetővel való összeférhetetlenségről nyilatkozat ;
 több lakás építése esetén osztatlan közös tulajdonú ingatlanra közokiratba vagy ügyvéd által ellenjegyzett magánokiratba foglalt a lakás teljes területének használatára jogosító használati megosztási megállapodás, a támogatott személy részére

error: Content is protected !!