Emelni akarják a családit >>> 20,000 Ft családi pótlékot kapnának sokan!

Emelni akarják a családit >>> 20,000 Ft családi pótlékot kapnának sokan!

Sok családnak fontos bevételt jelent a gyerekek után járó nevelési támogatás azaz a családi pótlék, ezt most emelni szeretnék! –

Az LMP emelné az egyszülős családok családi pótlékát

Szél Bernadett (LMP) az egyszülős családok családi pótlékának 13 700 forintról 20 ezer forintra emelését szorgalmazta a Parlament ülésén. Szerinte a szegénységi kockázat ezekben a családokban akkora, mint a nagycsaládokban – írja az MTI.

Orbán Viktor miniszterelnök erre azt mondta: a kormány minden családtámogatási formát hajlandó emelni, amely munkához kötött. Az LMP-s politikus viszonválaszában kérte a tartásdíjak rendezését is. A miniszterelnök ezt is úgy kommentálta: a kormány minden olyan javaslatot támogat, amely a tartásdíj egyszerűsítéséről, korrektté alakításáról szól.

Magyarországon a családi pótlék legalacsonyabb összege 12 200 forint, míg a legmagasabb összeg 25 900 forint. A családi pótlékot évente 12 alkalommal folyósítják. A családi pótlék összege régóta nem emelkedett!

Magyarországon 13. havi családi pótlékot nem folyósítanak. A nevelési ellátást, illetve iskoláztatási támogatást – közös nevén a családi pótlékot – évente 12 alkalommal utalja az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság.

MTI

error: Content is protected !!