CSALÁDOK FIGYELEM! AKÁR AZ ADÓSSÁGOD 100%-ÁT ÁTVÁLLALJA A KORMÁNY! MUTATJUK MIKORTÓL INDUL A NAGY ADÓSSÁGELENGEDÉS!

CSALÁDOK FIGYELEM! AKÁR AZ ADÓSSÁGOD 100%-ÁT ÁTVÁLLALJA A KORMÁNY! MUTATJUK MIKORTÓL INDUL A NAGY ADÓSSÁGELENGEDÉS!

Gyermekenként egymillió forinttal csökkenhet a családok lakáshitele >>>

Jövőre a kormány a GDP 4,7 százalékát fordítja támogatások, illetve adókedvezmények formájában a családok támogatására, ez az összeg európai uniós összehasonlításban is kimagaslóan magas érték – mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár hozzátette: ha az Országgyűlés megszavazza a 2018-as költségvetést, akkor további elemekkel bővül majd a családtámogatási rendszer.

Példaként említette, ha egy család lakás célú jelzálog hitellel rendelkezik és harmadik gyermeket vállal, akkor a gyermek megszületését követően törlesztő részlete 1 millió forinttal csökken. Ha a harmadik gyermek után még több gyermek születik a családban, akkor annyiszor csökken 1 millió forinttal a család törlesztő részlete, ahány gyermek születik még – mondta.

Banai Péter Benő kiemelte: alapvető cél, hogy Magyarországon minél több gyermek szülessen.

Az államtitkár közölte: az államháztartás hiánya 2010 óta stabilan 3 százalék alatt volt, 2018-ban pedig elérheti a 2,4 százalékot.

“Ez azért fontos, mert a családtámogatások és azok a lépések, amelyek az ország biztonságát szolgálják, úgy tudnak megvalósulni, hogy mindezekhez a magyar gazdaság adja a fedezetet és az ország nem fog eladósodni” – mondta az államtitkár.

Hozzáfűzte még, hogy 2018-ban is a reálbérek érdemi növekedésével és a foglalkoztatottak számának növekedésével számolnak.

Ellenzéki módosító javaslatokról is szó volt

Hegedűs Lórántné jobbikos képviselő, a költségvetési bizottság tagja a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: a Jobbiknál a minibölcsődék támogatását tartják fontosnak, mivel ezek fejlesztése az utóbbi években kötelezővé vált az önkormányzatok számára. Ez viszont számos hivatalnak nagy problémát jelent.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője szerint három nagy csomagot állítottak össze az oktatási területre, az egészségügyre és szociális területre. Mint mondta, hétszázmilliárd forintot “találtak” a költségvetésben, hogy ezeket a kiemelten fontos területeket támogassák.

Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető- helyettese, a költségvetési bizottság alelnöke úgy fogalmazott, teljes irányváltásra lenne szükség, mivel szerintük a benyújtott 2018-as költségvetés ugyanazt a társadalompolitikát folytatja, mint elmúlt években, az LMP szerint ez így nem folytatható.

Gyermekenként egymillió forinttal csökkenhet a családok lakáshitele!

Indulás : 2018. január 1.

error: Content is protected !!