Családi pótlékosok figyelem – jó hír érkezett a pénzről!

Családi pótlékosok figyelem – jó hír érkezett a pénzről!

Családi pótlékosok figyelem – jó hír érkezett a pénzről!

Decemberben előbb jön az utalás – Több pénzt kapnak a családok!

Decemberben előbb jön az utalás – Több pénzt kapnak a családok! Családi pótlék: jó hír érkezett az utalásról, előbb jön a pénz! A családi pótlék utalás  dátumairól érdemes elmondani első körben, hogy a juttatás banki jóváírása után általában egy napot kell várni rá. Míg, ha postai kifizetést kértünk, akkor a családi pótlék összegére akár 3-5 napot is várhatunk.

( Friss híreink )

Jó hír is jött, előbb jön a pénz év végén, a januári ellátásokat december végén kiutalják majd!
Nézzük, hogy mikor van a családi pótlék utalás hivatalos időpontjai 2023-ban:

 • 2023. január: február 1. szerda a hivatalos banki jóváírás napja
 • 2023. február: március 1. szerda
 • 2023. március: április 3. hétfő
 • 2023. április: május 2. kedd
 • 2023. május: június 1. csütörtök
 • 2023. június: július 3. hétfő
 • 2023. július: augusztus 2. kedd
 • 2023. augusztus: augusztus 25. péntek
 • 2023. szeptember: október 2. hétfő
 • 2023. október: november 3. péntek
 • 2023. november: december 1. péntek
 • 2023. december: 2024. január 2. kedd ez előbb jön Karácsony előtt

Jó hír érkezett a minimálbérről, többet kaphatnak a munkavállalók:

1 perce érkezett – már december 1-jével emelkedhet a minimálbér és a garantált bérminimum! Nem január 1-jével, hanem december 1-jével emelkedhet a minimálbér és a garantált bérminimum összege – közölte Czomba Sándor. A foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár azonban hozzátette, hogy az egyszeri százezer forintos béren kívüli juttatást a kormány elvetette.
Olyan javaslat van a kormány asztalán a munkaadók és a munkavállalók jóvoltából, amellyel előrehoznák december elsejére a két bérelem, az emelt minimálbér és a garantált bérminimum kifizetését. Ezzel a leghátrányosabb helyzetűeket tudnánk kompenzálni” – idézte Czomba Sándor a köztévében elhangzott szavait a Világgazdaság. Azonban az egyszeri százezer forintos béren kívüli juttatást. Amelyet a munkaadók év végéig adnának a munkavállalóknak, lényegében a kormány elvetette. Czomba Sándor szerint egyáltalán nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás a probléma kezelésére, ugyanis pont a minimálbéresek helyzetén nem javítana.„Szerintem ez sokkal jobb ajánlat, ami a kormányzat részéről elfogadható lesz” – fogalmazott, de jelezte hogy a konkrétumokról nincs még kormányzati döntés.

A minimálbéremelésről elmondta, hogy egyelőre úgy tűnik, mindhárom fél el tudja fogadni a minimálbér 15 százalékos emelését. A 10 százalékos garantált bérminimum-emelés kapcsán ugyanakkor vannak még viták, a munkaadók ennél kevesebbet adnának.

A vállalkozói oldal még a harmadik negyedéves GDP-adatokra vár, amelyeket november közepén tesz közzé a Központi Statisztikai Hivatal, lényegében ettől és a recesszió elkerülésétől tette függővé a bérmegállapodás aláírását.

 

error: Content is protected !!