CSALÁDI PÓTLÉK VÁLTOZÁS 2019 – CSALÁDOK FIGYELEM! HIVATALOSAN IS BEJELENTETTÉK VÁLTOZÁS JÖN A CSALÁDI PÓTLÉKNÁL 2019. JANUÁR 1-TŐL >>>

CSALÁDI PÓTLÉK VÁLTOZÁS 2019 – CSALÁDOK FIGYELEM! HIVATALOSAN IS BEJELENTETTÉK VÁLTOZÁS JÖN A CSALÁDI PÓTLÉKNÁL 2019. JANUÁR 1-TŐL  >>>

OSSZÁTOK MEG >>>

ITT VANNAK A VÁLTOZÁSOK, AZ ÖSSZEGEK ÉS A RÉSZLETEK!
FIGYELEM! MÓDOSÍTJÁK A CSALÁDI PÓTLÉKOT 2019. JANUÁR 1-TŐL! ITT VANNAK A RÉSZLETEK!

AZ Emberi Erőforrások Minisztériuma módosító előterjesztést nyújtott be a családi pótlékhoz, a magyar családok legnépszerűbb családtámogatási ellátást 2019. január 1-től módosítanák az legfrissebb előterjesztés szerint.

Kiterjesztenék a családi pótlékra való jogosultságot! Ez járna azon gyermekek után is, akiket súlyos fogyatékosságuk vagy tartós betegségük miatt 30 napot meghaladóan szociális intézményben helyeznek el. Ekkor a pótlékot az intézményben nyújtott iskolai oktatáshoz vagy fejlesztő nevelési-oktatási tevékenységhez való hozzáférés érdekében kellene biztosítani.

Az EMMI új rendelete nem csupán a családi pótlékot módosítja a jövő évtől, hanem az anyasági támogatás, a GYET vagyis a főállású anyaság, és a családok támogatásáról szóló törvényt is módosítja.A vadonatúj előterjesztés szerint módosulnak a szociális üdültetés szabályai, Az Erzsébet programban való részvétel feltételei. Emellett egy vadonatúj családtámogatást is be fognak vezetni, ez pedig az örökbefogadó szülőknek fog járni, és nem mást mint az örökbefogadói díj, aminek összeg eddig még nem tisztázott, 2 verzió közül fog eldőlni, hogy mekkora összegű támogatást kapnak majd a szülők.Ami szinte biztos, hogy minimum a jövő évi minimálbér összege lesz, ami 138 ezer forintot jelent.

Ez egy gyermek örökbefogadása esetén a minimális összeg, amit majd megkapnak az örökbefogadó szülők, de ha testvérpárt fogadnak örökbe, akkor akár több, mint 550 ezer forint támogatást is kaphatnak!

Egyelőre úgy tűnik, hogy 2019-ben sem fog. A legalacsonyabb összeg 12 200, a legmagasabb 25 900 forint marad havonta.

Egy gyerek esetén: 12 200 forint (havonta)

Egy gyereket nevelő egyedülálló esetén: 13 700 forint (havonta)

Kétgyerekes család esetén gyerekenként 13 300 forint (havonta)

Két gyereket nevelő egyedülálló esetén gyerekenként 14 800 forint (havonta)

Három vagy többgyerekes család esetén gyerekenként: 16 000 forint (havonta)

Három vagy több gyereket nevelő egyedülálló esetén gyerekenként: 17 000 forint (havonta)

Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyerek esetén: 23 000 forint (havonta)

Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyereket egyedül nevelő esetén 25 900 forint (havonta)

error: Content is protected !!