Családi házra vissza nem térítendő támogatás 2023

Családi házra vissza nem térítendő támogatás 2023

Családi házra vissza nem térítendő támogatás 2023 : Állami és Önkormányzati  100% vissza nem térítendő támogatásokra eséllyel pályázhatsz! Több millió forint pályázati támogatás lehetősége, nagymennyiségű eszközök szétosztása, szolgáltatások fejlesztéshez. Nem is gondoltad volna, hogy ezeken te is részt tudsz venni.


Otthonfelújítási támogatás 2023

Ha az otthonfelújítási támogatást például napkollektor, napelemes rendszer telepítésére és cseréjére igénylik a családok, akkor a támogatás még 2023. március 31-ig igényelhető.

Jelen állás szerint az év végével, december 31-én megszűnik az egyik népszerű családtámogatási forma, az otthonfelújítási támogatás.Ugyanakkor a kormány két különleges esetben kitolta az otthonfelújítási támogatás igénylésének határidejét három hónappal. Az otthonfelújítási támogatás 2023. március 31-ig igényelhető a gyermek halála esetén, illetve a napkollektorok telepítésénél – szerepel a legújabb Magyar Közlönyben.

Amennyiben a magzat elhalt az anyaméhben, a gyermek halva született vagy meghalt, a támogatást megadják, ha legkorábban a vállalkozási szerződés megkötésének vagy az első számla kibocsátásának napján a gyermek életben volt, vagy a 12. hetét betöltött várandósság fennállt.

Otthonfelújítási támogatás 2023

A másik változtatás arról szól, hogy ha az otthonfelújítási támogatást napkollektor, napelemes rendszer telepítésére és cseréjére igénylik a családok, akkor a támogatás 2023. március 31-ig igényelhető. Ám csak akkor, ha a napelem telepítésről szóló számlákat 2022. december 31-ig kiállították.Legfeljebb 3 millió forintot lehetett visszaigényelni

Az otthonfelújítási támogatás elsődleges célja az volt, hogy javítsa a gyermeket nevelő családok lakhatási körülményeit és összességében a hazai lakásállomány minőségét, állapotát. A program részeként 2021. január 1-jétől a családok lakásfelújítási költségeik felét, legfeljebb 3 millió forintig visszaigényelhették.

Az otthonfelújítási támogatás azoknak a gyermeket váró vagy nevelő családoknak szólt, akik már saját otthonnal rendelkeznek és abban is szeretnének tovább élni, és ezt a meglévő otthonukat szerették volna korszerűsíteni, szépíteni.

A támogatási program szabályai szerint gyermeknek számít a magzat is, a várandósság betöltött 12. hetétől, a felső korhatárt pedig 25 évnél húzták meg, amennyiben a felnőtt gyermek még együtt él a szüleivel. Egy család csak egyszer vehette igénybe az otthonfelújítási támogatást.

A babaváró marad, szja-mentesek lesznek a 30 alatti anyák

A harminc év alatti, gyermeket vállaló nők számára kiterjeszti a kormány az szja-mentességet, és a babaváró hitel is marad – jelentette ki Orbán Viktor keddi év végi nemzetközi sajtótájékoztatóján. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy érvényben marad a babaváró hitel is. Ugyanakkor jogszabály erről egyelőre nem született.

Orbán Viktor szerint a családtámogatási rendszeren belül a babaváró hitel az egyik legfontosabb, legnépszerűbb családtámogatási forma. Arról nem is beszélve, hogy a kormányfő meggyőződése: csak az a családtámogatási rendszer életképes, amely hosszú távon és kiszámíthatóan működik.

error: Content is protected !!