Betiltják a gáztűzhelyeket Magyarországon, már a pontos dátum is megvan mikortól! Itt az indok:

Betiltják a gáztűzhelyeket Magyarországon, már a pontos dátum is megvan mikortól! Itt az indok:

Betiltják a gáztűzhelyeket Magyarországon, már a pontos dátum is megvan mikortól! Itt az indok:Veszélyes gázok kerülhetnek a lakás levegőjébe. A földgáz tökéletes égése során kék lánggal ég, füst, korom, hamu nélkül, szén-dioxid, vízgőz, nitrogén-oxidok, illetve igen alacsony mennyiségű szén-monoxid- és kén-dioxid-kibocsátással.

Legfrissebb hírekEgyre hűvösebbek a nappalok, emiatt az ablakokat egyre ritkábban és egyre rövidebb ideig hagyjuk nyitva. Ennek az lehet a következménye, hogy a lakásban megemelkedhet egyes gázok koncentrációja. A gáztűzhelyek használóinak figyelniük kell a megfelelő szellőzésre.

Az új építésű otthonokban gáz használata nélkül kell megoldani a főzést és a fűtést is: tiltott lesz a gáztűzhelyek beépítése New York államban és előbb utóbb mindenhol, így itthon is.A hét emeletnél alacsonyabb épületek esetében 2026-tól lép életbe a tilalom, a magasabbak esetében 2029-ben.

Az éttermek és üzletek mentességet élveznek a gáz tilalma alól, a lakóépületeket szeretné ezzel megreformálni az állam, amely Amerikában elsőként vezet be ilyen tiltást. A kemencék és a propángázas fűtés is tiltottak. Kathy Hochul kormányzó szerint ahogyan korábban szénről gázra kellett átállni, úgy vált ez szükségessé most gázról elektromos áramra.Európában 100 millió ember főz gázzal,hazánkban az otthonok több mint felében áll gáztűzhely, aminek használata idegrendszeri és légzőszervi megbetegedések mellett gyerekek esetében ADHD-hoz is vezethet.

A légszennyezettség kockázatát ráadásul hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig egy átlagos magyar életét 4,3 hónappal rövidíti le a rossz levegő.A legfrissebb kutatások szerint a gáztűzhelyek sokkal környezetszennyezőbbek, mint azt korábban hittük, mivel még kikapcsolt állapotban is folyamatosan szivárogtatnak csekély mennyiségű metánt. Emellett nagy mennyiségben bocsátanak ki nitrogén-oxidot is, ami rontja a beltéri levegő minőségét.

error: Content is protected !!