Bejelentették: Tényleg előbb jön a családi pótlék!!!

Bejelentették: Tényleg előbb jön a családi pótlék!!!

Minden hazai bank felkészült az azonnali átutalási rendszer startjára – hangzott el a Magyar Bankszövetség évindító sajtóbeszélgetésén. A rendszer március másodikán startol, mindenki számára elérhető lesz, akinek hazai számlacsomagja van. Január 31-ig mindenki megkapja a részletes díjkimutatását a bankjától, amely kapcsán átláthatja a költségeit.

Márciustól előbb jön a családi pótlék is:

2020. március másodikán indul el az új rendszer, amelyre valamennyi tag felkészült.

A Bankszövetség sikers starttal számol, az azonnali átutalás új számlacsomagokat és innovatív megoldásokat fog hozni maga után. Kovács Levente kérdésre válaszolva ismertette, hogy az átállás nem fog problémát okozni például a munkabérek átutalásánál, hiszen a jelenlegi rendszerek is üzemelni fognak, az azonnali fizetés ezek mellé jön be, nem helyettük. Az elmúlt hónapok anomáliái azoknál a bankoknál fordult elő, ahol informatikai rendszercsere is volt.

A tesztek kapcsán Kovács Levente elmondta, minden bank tud küldeni és fogadni a januári tesztek alapján. Megjegyezte a rendszer nem csak 0-24 fog üzemelni, hanem hétvégén is. Az újfajta, elektronikus csomagokról szólva arról beszélt, szerinte ezek kedvező árúak lesznek, és ezekben a csomagokban nincs helye az ingyenes készpénzfelvételnek szerinte, hiszen az új rendszernek pont az a lényege, hogy a lakosság kevesebb készpénzt használjon.

error: Content is protected !!